Zeeuwse Amateur
Archeologen Dag 2021

GOES - De Zeeuwse AmateurArcheologen Dag (ZAAD), de jaarlijkse contactdag voor amateurarcheologen, vindt dit jaar digitaal plaats op vrijdag 19 maart en is toegankelijk voor belangstellenden. Deze 21e ZAAD is een samenwerking tussen Erfgoed Zeeland en de Provincie Zeeland.


De live-uitzending begint om 13.00 uur en circa één uur duurt. Aan het einde van de live-uitzending op 19 maart zijn via de website van Erfgoed Zeeland de volgende vijf lezingen te zien:

- Aagje Feldbrugge BA - Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen, conservator archeologie, Middelburg: Villa Walichrum, een belangrijke handelsnederzetting in de Vroeg Middeleeuwen.

- Michael Dekoninck MA - Universiteit Gent. Zoeken naar Zeeuws zout. Zoutproductie in een noordelijke uithoek van het Romeinse Rijk.

- Drs. Senne Diependaele - Artefact! Zaamslag. Het Slot Oostende in Goes Van woontoren tot herberg. Enkele resultaten van het archeologisch onderzoek.

- Ernst Dekkers MA. Verrassende inzichten uit oud en nieuw onderzoek aan Slot Haamstede. Archeologie, bouwgeschiedenis en geschiedenis van een kasteelterrein.

- Dr. Jos Bazelmans - Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort. Vondst op zoek naar vindplaats: een bijzondere verrekijker van ivoor en messing uit 17de-eeuws Zeeland.


Welkom om mee te kijken!

Normaal vindt de ZAAD 'in real life' plaats voor vrijwilligers in de Zeeuwse archeologie. Vanwege een digitale uitvoering van dit evenement kan iedereen meekijken en luisteren naar de lezingen.[n]