Afbeelding
Foto: Gemeentearchief Goes

De Kreukelmarkt in Goes

GOES - Heemkundige Kring De Bevelanden en het Gemeentearchief Goes plaatsen iedere twee weken een foto uit het verleden op de Bevelanden. De vraag is simpel: weten jullie er meer over te vertellen?

Dit is een foto van de Kreukelmarkt in Goes, maar uit welk jaar? Wie kent deze winkels en wat zijn dat voor vaten op de straat?
Reacties kunt u mailen naar Heemkundige Kring De Bevelanden, info@hkdebevelanden.nl of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. De komende dagen zal dit artikel ook op de facebookpagina van de Heemkundige Kring worden gepubliceerd. Ook daar kunt u uw reactie geven. Reacties zullen over twee weken in deze rubriek worden geplaatst. Onder de reageerders zal een exemplaar van historisch tijdschrift De Spuije worden verloot. De winnaar van de vorige foto is Piet van Dijke.

Vorige foto
De vorige foto was van groep mensen voor een vliegtuig op een dorp in Zeeland in 1940. We vroegen of iemand de locatie herkent. We ontvingen reacties dat de klederdracht afkomstig was van Walcheren. Dat zou kunnen wijzen op plaatsen op dat eiland. Volgens Piet van Dijke moet de locatie toch op Zuid-Beveland gezocht worden. Volgens hem is de foto gemaakt bij de kerktoren in Kruiningen. Deze toren is herkenbaar aan de drie verschillende bouwstijlen.[n]