Sophie, Finn en Levi vormen het huidige kindercollege.
Sophie, Finn en Levi vormen het huidige kindercollege. Foto: Coby Weijers

Goese jeugd kan solliciteren voor kindercollege

GOES - De sollicitatieronde voor de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Goes is geopend. Jongens en meiden uit groep 6 en 7 van alle basisscholen in de gemeente kunnen tot 27 april solliciteren.


Op zaterdag 4 september wordt de 19e kinderburgemeester van Goes geïnstalleerd. Hij of zij wordt gekozen door de Goese bevolking.


Jongens en meisjes kunnen solliciteren tot 27 april


Ook in coronatijd leuke dingen

Het huidige kindercollege van burgemeester en wethouders, bestaande uit Sophie, Finn en Levi, kan gelukkig ook in coronatijd leuke dingen doen.

‘Zo hebben ze geluncht met de burgemeester en wethouders, werden ze gevraagd voor de prijsuitreiking van de atletiekvereniging AV ‘56 en mochten ze online meepraten met de werkgroep Jongeren & Corona en zelfs meespelen in de film Sinterklaas in Goes’, laat de organisatie van de verkiezing weten. ‘We gaan ervan uit dat straks weer meer mogelijk is en dat het nieuwe kindercollege onder meer de opening van de markt van Hoop en de Hollandse Hoeve dag mag verzorgen. Sophie, Finn en Levi kunnen het hun opvolgers aanbevelen, want ze leren erg veel.’


Sollicitatiebrief
Wie ook graag kinderburgemeester of kinderwethouder wil worden, kan zich verkiesbaar stellen door voor 27 april een sollicitatiebrief te sturen. Die is te downloaden via www.goesisgoes.nl/kinderstad of op te vragen via info@goesisgoes.nl.[n]