Tuintjesproject met
Zuidwester Psyiënt

HEINKENSZAND - In het voor- en najaar kunnen mensen uit de gemeente Borsele met een bescheiden inkomen meedoen aan het tuintjesproject.

Het gaat om het voor- en najaarsklaar maken van de tuinen. Het aanleggen van een terras of het renoveren van een tuin valt niet onder het tuintjesproject. Inwoners van de gemeente Borsele kunnen meedoen aan het project als zij bijvoorbeeld: lichamelijk niet in staat zijn om hun eigen tuintje te onderhouden; een psychiatrische, psychische, verstandelijke, lichamelijke of andere beperking hebben; mantelzorger zijn en daardoor geen tijd hebben om hun tuin te onderhouden.


Verwenpauze
De bedoeling is dat uitsluitend mensen met een laag inkomen of bijstandsuitkering van deze voorziening gebruik maken. De inkomensgrens bedraagt 120 procent van de van toepassing zijnde bijstandsnorm. Steekproefsgewijs kan er naar het inkomen worden gevraagd.
Het vrijwilligershuis van de gemeente Borsele organiseert het tuintjesproject samen met Zuidwester Psyiënt. Zij werkt met (ex-)cliënten uit de psychiatrie en zij maken de tuinen klaar onder begeleiding van ervaren professionals en vrijwilligers. De deelnemers (maximaal 5 à 6 personen) hebben recht op een ‘verwenpauze’. Daarbij wordt verwacht dat er koffie/thee met iets lekkers voor hen gereed staat.


Aanmelden
Inwoners kunnen zich aanmelden via het vrijwilligershuis in ’s-Gravenpolder, tel. (0113)311999 of via e-mail: info@vrijwilligershuis.nl. Kijk voor de deelnemende voorwaarden op
www.vrijwilligershuis.nl.[n]