Ben jij het aanstormend politiek talent van Borsele?

HEINKENSZAND - De gemeenteraad van Borsele organiseert in mei en juni de cursus Politiek Actief. De gratis cursus is bedoeld voor Borselenaren die meer willen weten over de gemeente. Ook is de cursus geschikt voor iedereen die misschien interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn.


Wat doet een gemeente? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen een gemeente? Wat doet een raadslid? Op deze vragen – en meer! – krijgen deelnemers aan de cursus antwoord. Ook is er een training debatteren en zijn er ontmoetingen met politici en bestuurders uit de gemeente. Zo krijgen deelnemers ervaring uit de praktijk mee en trainen ze nuttige vaardigheden. Tot slot zijn de deelnemers aanwezig bij een vergadering van de gemeenteraad. De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten op 31 mei, 8 juni, 14 juni, 21 juni en 28 juni.

"In 2002 kwam ik als 28-jarige in de gemeenteraad en door de jaren heen ben ik verknocht geraakt aan het openbaar bestuur", vertelt burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele. "Midden in de samenleving staan, luisteren naar wat speelt en dat vervolgens vertalen naar besluiten die je neemt. Gelooft u mij, dat is - hoewel niet altijd even makkelijk - eervol werk. Meld u daarom zeker aan voor deze cursus en wie weet kunt u in de toekomst wat betekenen voor de politiek in onze mooie gemeente."


Meer informatie
Aanmelden kan per mail naar griffie@borsele.nl, onder vermelding van naam, adres, woonplaats en telefoonnummer. Meer informatie over de cursus is terug te lezen op www.borsele.nl/politiekactief.[n]