Een restaurant in Hoedekenskerke.
Een restaurant in Hoedekenskerke.

Een restaurant in
Hoedekenskerke

GOES - Heemkundige Kring De Bevelanden en het Gemeentearchief Goes plaatsen iedere twee weken een foto uit het verleden op de Bevelanden. De vraag is simpel: weten jullie er meer over te vertellen?

Een restaurant in Hoedekenskerke. Ooit een bekende locatie, maar waar? En waarom was het bekend? Uit welk jaar is deze foto?
Reacties kunt u mailen naar Heemkundige Kring De Bevelanden, info@hkdebevelanden.nl of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. De komende dagen wordt dit artikel ook op de Facebook-pagina van de Heemkundige Kring gepubliceerd. Ook daar kunt u reageren. Reacties worden over twee weken in deze rubriek geplaatst. Onder de reageerders wordt een exemplaar van historisch tijdschrift De Spuije verloot. De winnaar van de vorige foto is Jacob Burger.

Vorige foto
De vorige foto was de Kreukelmarkt in Goes. Hans Keetlaer schrijft dat het restaurant ‘Het Geveltje' het vroegere woonhuis van zijn familie was. Deze familie was in de zeventiende en achttiende eeuw een invloedrijke familie met veel bestuurders. Dignis Keetlaer (1612-1651) legde de eerste steen van het bekende Schuttershof in Goes. Verder hadden verschillende nakomelingen functies als raadslid van het hof van Holland en Zeeland, raadsheer in den Hoogen Raad, schepen (wethouder) en burgemeester van Goes. In het Gemeentearchief Goes is een uitgebreid archief van deze familie te vinden. Jacob Burger denkt dat de foto uit de jaren vijftig is. De vaten op straat is de wijnvoorraad van de wijnhandel van Joost Baljé, Onder zijn winkel had hij een kelder die via een luik in het trottoir bereikbaar was. Daarnaast was electrowinkel Lumiere van de familie Platteeuw. Piet Capello verwijst naar een boekje waarin staat de Kreukelmarkt zijn naam mogelijk heeft te danken aan de wegverharding van gemalen alikruiken (kreukels).[n]