Zeeuws Orkest start podcast in Kindermuziekweek

GOES - De podcast is op dit moment “de” populaire manier om naar de radio te luisteren. Via spotify of één van de favoriete podcast apps (google podcast, apple i-tunes e.d.) is dat heel praktisch.


Het Zeeuws Orkest heeft haar eigen podcast kanaal geopend om hiermee ook haar publiek te bereiken. Spelen in de concertzaal kan nog niet, maar een aansprekend muziekverhaal gericht op jongeren kan wel. Zoek naar de podcast van “Het Zeeuws Orkest” via spotify, i-tunes of uw andere favoriete podcast app en volg ons.


Lancering podcast

Het podcast kanaal van Het Zeeuws Orkest wordt gelanceerd op woensdag 14 april met een 3-delig muziekverhaal.

Een aanrader. Het is een bewerking van het verhaalconcert “De koning, de vluchteling en zijn viool”, dat sinds de start van corona, nu voor het eerst weer uitgevoerd mag worden op school op 14 april in het Nehalennia College in Middelburg. Een verhaal met maatschappelijke thema’s als: De Corona-pandemie, de Vluchtelingen crisis en intolerantie.

En welke bijzondere betekenis muziek daarin kan hebben. Het Zeeuws Orkest heeft een educatieve doelstelling en met deze podcast probeert zij jongeren op een aansprekende en eigentijdse manier in contact te brengen met klassieke muziek. Als ouder wil je toch graag dat je kind tenminste weet wat klassieke muziek is. En dan is het beluisteren van zo’n podcast een laagdrempelig en prettig hulpmiddel.


Voor jongeren 10-12 jaar

Per aflevering duurt de podcast ongeveer 10-15 minuten, ideaal om even te luisteren b.v. in de auto. Het verhaal is gericht op jongeren vanaf 10-12 jaar.


Maak kennis met orkestleden
Na de start van woensdag 14 april zal Het Zeeuws Orkest het podcast kanaal ook gebruiken voor achtergrondinformatie van de concertseries die ieder seizoen gebracht worden.

En in de serie "wat zit er in jouw kist” kunt u op een hele persoonlijke manier kennis maken met orkestleden. Hun passie voor hun instrument. Hun leven van reizen naar repetities en van concert naar concert, hun plankenkoorts of juist de adrenaline die ze krijgen van het applaus van het publiek. Zoek naar de podcast van "Het Zeeuws Orkest” via spotify, i-tunes of uw andere favoriete podcast app en volg ons. Kijk op de website www.zeeuwsorkest.nl[n]