Afbeelding

Broertjes Keukelaar

GOES - Heemkundige Kring De Bevelanden en het Gemeentearchief Goes plaatsen iedere twee weken een foto uit het verleden op de Bevelanden. De vraag is simpel: weten jullie er meer over te vertellen?

De broertjes Piet, 11 jaar (r) en Henk, 8 jaar Keukelaar in Kattendijke. Ze lopen daar met een boodschappenkar. Geen gewone kar, maar om te bezorgen. Had hun vader een winkel en hielpen ze mee? Uit welk jaar komt deze foto? Wie kan meer over de foto en kinderen vertellen?
Reacties kunt u mailen naar info@hkdebevelanden.nl of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. Deze week staat dit artikel ook op de Facebook-pagina van de Heemkundige Kring. Ook daar kunt u reageren. Reacties staan over twee weken in deze rubriek. Onder de reageerders wordt een exemplaar van tijdschrift De Spuije verloot. De vorige winnaar is mevrouw A.M. den Dekker.

Vorige foto
De vorige foto was een restaurant in Hoedekenskerke. Hans Vos schrijft dat het meer een café was. De naam was 'Café de Steiger'. Het werd kort na de Tweede Wereldoorlog gebouwd aan de oude veerhaven en in 2011 afgebroken. Het stond naast het wachtlokaal voor de veerpont naar Terneuzen. Het café was van Adriaan Burgel, die ook een taxibedrijf had. Vanuit het café had je een fraai uitzicht over de Westerschelde. Ook Stoffelien den Dekker noemt ‘Arjaan' Burgel. Haar broers gingen er vaak naartoe voor een frietje. Ko Wisse vindt de sluiting een groot verlies, want het was een mooie plek om op het terras te zitten. Van mevrouw Den Dekker (75 jaar) ontvingen we een brief met foto uit 1950. Haar ouders lieten het café bouwen en waren de eerste bewoners. Het heette toen De Scheldeoever. Ook J. Remijnse heeft goede herinneringen aan die jaren.[n]