Handen af van ons sportpark

GOES - De CDA-fractie heeft gedurende de corona-crisis gezien dat het overdag steeds drukker wordt op sportpark het Schenge. Het is goed om te zien dat mensen het sportpark gebruiken om tijdens deze lockdown te werken aan hun conditie en daarmee hun gezondheid.

Doordat het steeds drukker wordt op het park horen we ook dat er veel vernielingen plaatsvinden en dat er ook ontzettend veel rommel wordt achtergelaten.


Van onze sportaccommodaties
blijf je af


Slachtoffer

Een telefonische rondgang langs de verenigingen heeft de CDA-fractie geleerd dat vooral de voetbalverenigingen hiervan het slachtoffer zijn. Stoeltjes op de tribune en meubilair rondom de velden worden tot grote frustratie en ergernis van vrijwilligers vernield.


Afval

Ook moet er steeds vaker grote hoeveelheden afval inclusief gebroken glas van de velden en daaromheen worden verwijderd. Dat kan natuurlijk niet de bedoelding zijn van een openbaar sportpark. Sporten is leuk en gezond, maar van onze sportaccommodaties blijf je af.


Voorstel

Als fractie zullen we wederom met een voorstel komen om de sportaccommodaties van onze verengingen beter te beschermen tegen vandalisme en overlast.[n]