Afbeelding

Boekentip: 'Het bordeel aan het einde van de straat'

GOES - Elke week geeft een personeelslid van boekhandels Het Paard van Troje en De Koperen Tuin een leestip. Dit keer tipt Anthoni Fierloos 'Het bordeel aan het einde van de straat' van de Zeeuwse schrijver Joost van Driel.

"Drie boeken op rij van hoge kwaliteit, wie doet het hem na?", zegt Fierloos over dit boek.
"Joost van Driel heeft met zijn derde boek, Het bordeel aan het einde van de straat, weer een fraaie roman afgeleverd. Geschreven in zijn unieke stijl met gevoel voor bijzonder situaties van doodgewone mensen."
Het verhaal gaat over het wel en wee in een straat waar de hoofdpersoon nieuw buren krijgt. "En bij die buren gebeurt van alles. Dit is een verhaal over vaders, moeders, zonen en dochters, in verschillende combinaties. Vol humor beschreven beginnersliefdes en uitgebluste relaties."
De basis van dit boek is volgens Fierloos best bijzonder te noemen. "Joost schreef voor Het Paard van Troje twee korte verhaaltjes, die beide in het boek zijn verwerkt. Eén ervan gaat over de hoedenmerken Stetson en Borsalino, geïnspireerd door een Goese hoedenwinkel. Wie het boek leest, zal merken dat hoeden een bijzondere plaats innemen in dit verhaal…"[n]