Theo Audenaerd
Theo Audenaerd Foto: Gemeente Borsele

Koninklijke onderscheiding voor drie Borselenaren

HEINKENSZAND - Drie inwoners van de gemeente Borsele zijn vorige week maandag bij de jaarlijkse lintjesregen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Gerben Dijksterhuis overhandigde de koninklijke onderscheidingen aan Theo Audenaerd, Thijs van Damme en Marijn Nelen.

VAN ONZE REDACTIE

Thijs van Damme is sinds 2017 als vrijwilliger betrokken bij ’t Kerkje van Ellesdiek. Hij is secretaris van het stichtingsbestuur en lid van de werkgroep cultuur van ’t Kerkje. Daarbij vervult hij er talloze taken zoals verslaglegging, correspondentie, contacten met de gemeente en andere organisaties en ledenadministratie van de ‘Vrienden van ’t Kerkje’. Thijs van Damme heeft een groot hart voor het Heinkenszandse voetbal. Al ruim 45 jaar is hij actief voor de voetbalclub van Heinkenszand. Hier heeft hij diverse bestuursfuncties bekleed. Ook heeft hij een jubileumboek geschreven voor de voetbalclub en hielp hij bij allerlei activiteiten. Hij maakte zich er ook sterk voor dat er reanimatietrainingen voor de leden en aanhang van de voetbalclub zouden komen. En hij stimuleerde voetballers mee te doen aan Kika-KWF-Walk & Run. Ook het project ‘Elke stap telt’ kon rekenen op zijn inzet. Hij maakte maar liefst 32 routes van vijf kilometer die gelopen konden worden.

Nelen
Marijn Nelen is al jaren zeer betrokken bij het onderwijs. Het begon in 1990 toen hij lid werd van de oudervereniging van de Jan van Schengenschool in Heinkenszand. Hij was een van de initiators van de bestuursfusie van de scholen in Heinkenszand, ’s-Heerenhoek, Ovezande en Kwadendamme. Dit leidde uiteindelijk tot de oprichting van Stichting Katholiek Onderwijs Borsele. Van 2005 tot 2014 was hij bestuursvoorzitter van deze stichting. Nog steeds is de heer Nelen betrokken bij het onderwijs als lid van het college van bestuur van onderwijsinstelling Scalda. Naast zijn enorme inzet voor het onderwijs heeft hij van 2004 tot 2013 ook een belangrijke bijdrage geleverd als lid van de dorpsraad in Heinkenszand. Hij wordt gezien als de animator die van een sluimerende dorpsraad een actief orgaan heeft gemaakt. Sinds 2014 zet hij zich met enthousiasme in voor de scoutingclub Schout bij Nacht Doormangroep in Heinkenszand. Tot slot is hij voorzitter van het CDA Borsele en neemt hij actief deel aan het Algemeen Bestuur van CDA Zeeland.

Audenaerd
Theo Audenaerd is sinds 1985 een zeer betrokken lid van de Bonifaciuskerk in Kwadendamme. Hij is er koster, richtte er een klein mannenkoor op, is voorzitter van de plaatselijke caritas en lid van de parochievergadering. Daarnaast is hij nauw betrokken bij stichting Focus Twee. Waar hij zijn expertise belangeloos inzet voor het ontplooien van oogheelkundige activiteiten in ontwikkelingslanden (met name in Burkina Faso). Sinds 2006 is Theo Audenaerd betrokken bij CDA Borsele en sinds 2008 is hij secretaris van deze partij. Ten slotte is hij van 2003 tot 2014 lid geweest van de ledenraad van CZ, waar hij tijdens de vergaderingen altijd een actieve en waardevolle bijdrage heeft geleverd.[n]

De lintjesregen van de gemeente Goes staat op pagina 8 van deze Bode. In Noord-Beveland was er dit jaar geen lintjesregen.

Marijn Nelen
Thijs van Damme