GSC op zoek naar jeugd-
en dames handbalsters

GOES - Het gaat voorzichtig de goede kant uit met handbalvereniging GSC. Door het geven van handbalclinics op de basisscholen op de Bevelanden begint de handbalsport bij de jeugd bekend te worden en de belangstelling voor de sport groeit dan ook. Inmiddels hebben we dan ook trainingsmogelijkheden voor de jeugd in Goes en in Heinkenszand en die worden door een steeds groeiend aantal kinderen bezocht.


We hopen - dat als er volgend seizoen weer gehandbald mag worden - zelfs met meerdere jeugdteams de competitie in te gaan. En natuurlijk blijven we daar- met “Schoolsport” van SMWO in Goes en “Gooi jij de bal door” in de andere Bevelandse gemeenten - verder in investeren, want wie de jeugd heeft, heeft ook de toekomst.
Maar het werd ook tijd voor een volgende stap.


Dames handbal
Een paar jaar geleden is er bij de vereniging besloten om te proberen om van het destijds zieltogende GSC weer een bloeiende vereniging te maken.
Dat gaat in stapjes legt Auke van Hinte uit.


Mis jij ook
het handbalspel


Maar toen Judith Snoeck - een van onze jeugdtrainsters - aangaf dat ze, na jarenlang gestopt te zijn het handbal stiekem nog steeds wel miste en zelf ook wel weer een balletje wilde gaan gooien werd het tijd een volgende stap te zetten en te kijken of het mogelijk is een damesgroep op te zetten.
Een kleine inventarisatie wees uit dat er op de Bevelanden een groot aantal oud handbalsters rondloopt die wel eens hetzelfde idee als Judith zouden kunnen hebben. We denken daarbij aan meiden/dames die in het verleden bij GSC of Orion, of misschien nog wel ergens anders gehandbald hebben. Naar die handbaldames zijn we op zoek.
Om te starten puur recreatief, lekker afzien bij het trainen, af en toe een wedstrijdje of toernooi en natuurlijk vooral ook heel veel plezier en gezelligheid. En mocht er de wens zijn om verder te gaan dan kijken we wel of dat lukken kan. Lijkt het je wat neem dan contact op met Judith. Dat kan t.a.v. Judith via gsc@handbal.nl.

Natuurlijk houden we bij GSC rekening met de coronaregels.[n]