Afbeelding

Boekentip: 'Vogeleiland' van Marion Pauw

GOES - Elke week geeft een personeelslid van boekhandels Het Paard van Troje en De Koperen Tuin een leestip. Dit keer beveelt Jacqueline Lamper 'Vogeleiland' van Marion Pauw aan.

"Een lekkere spannende tip van eigen bodem", zegt Lamper. 'De boeken van Marion Pauw lees ik erg graag en zeker het spannende genre. Vogeleiland heeft me verrast, wat een geweldig boek!"
Het verhaal wordt verteld door drie hoofdpersonen; Marianne, Berend en Nicole. Marianne, de opstandige tiener die van huis wegloopt wanneer ze zwanger is van haar vriend Berend. Berend, de vriend die in een moeilijk parket zit wanneer ze er samen vandoor gaan en hij op een gegeven moment Marianne gevangen houdt op Vogeleiland (ten westen van het Amsterdamse bos). Nicole, het zusje van Marianne, verhuist naar Frankrijk en heeft geen idee waar haar zus is en of ze überhaupt nog leeft. "Het verhaal vanuit deze drie personen gelezen levert sympathie op voor alle betrokkenen, de goeden en de kwaden. Een verhaal over keuzes maken en hoe het nemen van geen beslissingen kan leiden tot een bizarre ontknoping. Marion Pauw schreef weer een hele mooie!"[n]