Sollicitatieronde op 20 mei Goese kinderburgemeester

GOES - In deze tijd van het corona-virus blijven we toch positief en zullen we doorgaan met de activiteiten rondom de verkiezingen van de nieuwe Kinderburgemeester. Dit uiteraard op een manier dat het veilig is voor iedereen. Verder gaan we er van uit dat op zaterdag 4 september 2021 alweer de 19e Kinderburgemeester van Goes geïnstalleerd zal worden. De kinderburgemeester wordt gekozen door de Goese bevolking.


Het huidige kindercollege 2020-2021 is actief met erg leuke dingen.
Zo hebben ze gelunched met de Burgemeester en wethouders, werden ze gevraagd voor de prijsuitreiking van de atletiekvereniging AV‘56, mochten ze online meepraten met de werkgroep Jongeren&Corona en zelfs meespelen in de film Sinterklaas in Goes.


Kindercollege
We gaan ervan uit dat straks weer meer mogelijk is en dat het nieuwe kindercollege de opening van de markt van Hoop en de Hollandse Hoeve dag en nog veel meer leuks mag doen.
Sophie, Finn en Levi kunnen het hun opvolgers aanbevelen en.... ze leren er erg veel van!

Tot eind april kregen leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen in de gemeente Goes de kans om te solliciteren.
Voordat de nieuwe Kinderburgemeester wordt gekozen zullen alle kandidaten zich eerst gaan presenteren voor de jury. De jury heeft alle sollicitaties binnen en op donderdag 20 mei mogen ze de kandidaten ontvangen voor hun persoonlijke presentatie.


Kandidaten selecteren
Aan de hand van de presentaties zal de jury 6 kandidaten selecteren waarna ze zich kunnen voorbereiden op de verkiezingscampagne.
Uiteraard zijn er geen openbare sollicitatieronde in het stadhuis. Maar een aangepaste veilige sollicitatieronde die digitaal gaat plaatsvinden.


Meer info
Goes Kinderstad is een evenement van Stichting Goes Marketing.
Voor vragen kunt u bellen 06-46820715 of mailen naar:
goeskinderstad@gmail.com.
www.goesisgoes.nl/kinderstad.[n]