Yara, Suus-Anne en Liv zijn enthousiast over de rugbysport
Yara, Suus-Anne en Liv zijn enthousiast over de rugbysport Foto: Archief Tovaal

Rugby bij Tovaal ook voor meisjes

GOES - Bij Goese rugbyclub Tovaal spelen naast een heleboel jongens ook stoere meiden en dames in verschillende leeftijdsgroepen. De drie jongsten zijn Yarah, Suus-Anne en Liv.

Yarah speelt bij de guppen, waar ze met andere kindenren van 5 en 6 jaar samenspeelt.

Volgend seizoen gaat ze over naar de turven.

Beide groepen spelen TAG rugby, waarbij nog niet echt getackeld wordt.

Het “tackelen” wordt bij de jongste leeftijdscategorieën gedaan door een lintje af te pakken.

Yarah is erg enthousiast over haar sport: “Via een flyer op school wisten we dat er in Goes rugby was. Ik vind eigenlijk alles leuk aan rugby, maar vooral een parcourtje en tikkertje met de rugbybal vind ik het leukst. Thuis vind ik het leuk om schijnbewegingen te oefenen.”

Liv en Suus-Anne zijn turven en volgend seizoen gaan ze naar de benjamins om echt rugby met tackelen te gaan spelen.


Weerbaarheid

Ook de moeder van Suus-Anne is enthousiast: “Wij als ouders vinden weerbaarheid van meisjes belangrijk, dus ook voor onze eigen dochter. Zo zijn we bij rugby gekomen en hebben proeflessen genomen.”

Suus-Anne is begonnen toen ze 4,5 jaar was: “Ik vind rugby erg leuk en kan lekker samen met mijn vrienden sportief bezig zijn. Ik ben nu 7 jaar en vind het ook leuk dat we met zijn allen steeds meer kunnen.”

Liv is al even enthousiast als haar jongere teamgenotes: “Ik zat eerst op korfbal, maar ik vond rugby leuker. Lekker veel rennen en bewegen met mijn team. Ik ben begonnen toen ik 4,5 jaar was en zit nu al 3 jaar op Tovaal. Het leukste aan rugby vind ik dat ik met mijn vrienden kan zijn, samen spelen en rennen. Ik ben nu aan het leren tackelen en dat vind ik superleuk!”


Informatie

Ben jij ook zo'n meisje die lef heeft om een leuke stoere sport te spelen?

Mail dan info@tovaal.nl en kom meerdere keren meetrainen.


Girl Power rugbyclinic
Zaterdag 5 juni organiseert de Goese Rugbyclub Tovaal een clinic speciaal voor meisjes en dames. Op sportpark Het Schenge kunnen belangstellenden die eens kennis willen maken met de rugbysport terecht van 14.00 tot 15.00 uur. De clinic is voor meisjes van 4 tot 18 jaar onder leiding van enkele Tovaal dames, ook voor niet leden uit de omgeving Goes.


Aanmelden
Aanmelden kan via https://tinyurl.com/e6w8ay47. Meer info is te vinden op www.tovaal.nl.[n]