Sportpark ’t Schenge.
Sportpark ’t Schenge. Foto: Gianni Tahitu

Statement tegen overlast op sportpark 't Schenge

GOES - Goese sportverenigingen, Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) en gemeente Goes slaan de handen ineen om de overlast op sportpark ’t Schenge tegen te gaan. Door middel van een campagne met bekende gezichten van ’t Schenge hopen SSV, VV Goes, KV TOGO, Duvefit, de Putter PT en Megga Fit de afval en het vandalisme deze zomer aanzienlijk te verminderen.


Sportpark ’t Schenge is al jaren het mikpunt van overlast en vandalisme, waarvan de sportclubs de dupe zijn. Op een zomerse dag maken vele jongeren en kinderen gebruik van de openbaarheid van het park, wat naast plezier ook problemen met zich meebrengt. Vanwege de drukte op de velden en de aantrekkingskracht van de hangplekken, zijn het de vrijwilligers en leden van de club die opdraaien voor de kosten en extra werkzaamheden. Helaas komt dit vaak voort uit doelbewuste vandalisme. Wethouder Sport, Joost de Goffau: “Het achterlaten van troep en vernielingen aanrichten op ’t Schenge staat in schril contrast met het doel van de sporters en vrijwilligers die hier komen. Zij willen lekker bewegen en bezig zijn met hun sport. We hopen met deze campagne mensen aan het denken te zetten en te voorkomen dat gebruikers van ’t Schenge eerst het veld moeten schoonmaken of reparaties moeten verrichten voordat ze kunnen gaan sporten en bewegen.”


Voor deze campagne zetten bekende gezichten van sportpark 't Schenge zich in om bewustzijn te creëren bij de bezoekers van het park. Zo zijn onder andere de aanvoerders van SSV & VV Goes betrokken om een statement te maken, maar ook diverse spelers en sportaanbieders van deze velden.[n]