penningmeester van SOMV Carool Maas overhandigt de tassen aan Jolanda van de Sluis van Saar aan huis Zeeland
penningmeester van SOMV Carool Maas overhandigt de tassen aan Jolanda van de Sluis van Saar aan huis Zeeland Foto: Charles Linssen

SOMV helpt graag Saar aan huis

GOES - De SOMV, (Stichting Ondersteuning Mantelzorgers en Vrijwilligers) de Bevelanden overhandigde woensdag 26 mei enkele activiteiten-tassen, voor de Saars van ‘Saar aan huis’ regio Zeeland. Een mooie activiteit die heel dicht bij de doelstelling van de SOMV ligt.


Ouderen moeten of willen langer thuis blijven wonen, Ze vinden het fijn om in hun eigen huis en omgeving oud te worden. Mantelzorgers of vrijwilligers zijn dan vaak onmisbaar en kunnen de kwaliteit van leven dan aanmerkelijk verbeteren. De SOMV wil op verschillende manieren juist de mantelzorgers of vrijwilligers ondersteunen met hulpmiddelen als het gaat om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Juist wanneer de mantelzorger het belangrijke werk dan beter kan invullen.

Saar aan Huis is een particuliere organisatie voor aanvullende mantelzorg met vestigingen in heel Nederland. Voor ouderen die thuis wonen en ondersteuning nodig hebben, regelen zij gemotiveerde betaalde mantelzorgers, Saars. De Saars zijn gespecialiseerd in ouderenzorg. Hieronder vallen ook ouderen met dementie of Parkinson. Saar aan Huis verzorgt tevens gespecialiseerde diensten zoals 24-uurszorg of nachtzorg. Daarnaast ontlast Saar aan Huis overbelaste mantelzorgers: de partner of kinderen van bijvoorbeeld een oudere met dementie.

De penningmeester van de SOMV, Carool Maas, kon namens het bestuur aan Jolanda van de Sluis, de vestigingsmanager van Saar aan huis, regio Zeeland enkele ‘tassen’ beschikbaar stellen die gevuld zijn met allerlei creatieve materialen waaronder spellen, boeken en zelfs een interactieve hond of kat. Hiermee kunnen de Zeeuwse ‘Saars’ op pad gaan om hun cliënten weer even een fijn moment te bezorgen.

Voor nadere info: www.somv.nl en www.saaraanhuis.nl.[n]