Deeltwee: duurzaam
shoppen én voor goed doel

GOES - Nieuw in Goes: deeltwee, een winkel met liefde voor kleding en elkaar... deeltwee is een tweedehands kledingwinkel voor vrouwen, mannen en kinderen. Daarnaast is deeltwee een ontmoetingsplek in de binnenstad van Goes. Als stichting maken we geen winst, maar doneren we alle opbrengst aan goede doelen.


Wouke Dorst uit Goes is de initiatiefnemer van deeltwee en heeft inmiddels een flinke groep vrijwilligers, een mooi groot pand in de binnenstad gevonden en popelt om open te gaan.

“Kleding kopen is ontzettend leuk. Er goed uitzien geeft zelfvertrouwen. Af en toe iets nieuws kopen voor jezelf geeft een goed gevoel. Maar wat mag dat kosten? En dan bedoelen we dat niet alleen financieel. Onze kleding wordt vaak onder nare omstandigheden gemaakt. Ten koste van ons milieu en ten koste van mensen. Deeltwee wil je ook inspireren om kleding te hergebruiken.”


Ontmoeting en goede doelen

Deeltwee is ook een ontmoetingsplek. Dus kopen mag, maar hoeft niet. Kom gewoon gezellig voor een praatje en een bakje koffie of thee.

Als stichting wil deeltwee geen winst maken, maar de opbrengst doneren aan goede doelen (ANBI en CBF erkend) die moderne slavernij tegengaan en opkomen voor kinderen en daklozen. Hierdoor levert deeltwee een bijdrage aan duurzaamheid, een betere wereld én verbinding.

Deze goede doelen zijn: IJM, Sheltersuit en Het Vergeten KInd.


15 juni winkel open

Wouke: “We hebben de laatste weken met man en macht gewerkt om van de winkel een sfeervolle plek te maken. We hebben dit ook zoveel mogelijk duurzaam aangepakt. Ook hebben zo’n twintig vrijwilligers al hun steentje bijgedragen en zij staan straks ook in de winkel. Vanaf het eerste social media-bericht zijn we overspoeld met enthousiaste reacties en is er volop kleding gedoneerd. Op 15 juni gaat de winkel open en hopen we jullie te ontmoeten”


De winkel van deeltwee vind je aan de Gasthuisstraat 16 in Goes en is vijf dagen open, van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00-17.00 uur.

Meer informatie is te vinden op deeltweegoes.nl; volg deeltwee ook zeker op Instagram en Facebook voor nieuws en acties.[n]