Afbeelding

Groothandel Van Melle

Een karakteristiek gebouw in de binnenstad van Goes. Waar stond dit? Wat staat er nu? Wie weet iets over de geschiedenis ervan? En waarom staan de mensen met dat paard daar?

Reacties kunt u mailen naar Heemkundige Kring De Bevelanden, info@hkdebevelanden.nl of posten naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. Deze week komt dit artikel ook op de Facebook-pagina van de Heemkundige Kring. Ook daar kunt u reageren. Reacties staan over twee weken in deze rubriek. Onder de reageerders wordt een exemplaar van historisch tijdschrift De Spuije verloot. De winnaar van de vorige foto is Corrie de Jongh.

Vorige foto
Op de vorige foto stond huisarts Snoek met zijn zoontjes. De ouders van Wilza Mijnsbergen hadden Snoek als huisarts. Corrie de Jonghs moeder werd in 1944 op Snoeks motor naar het ziekenhuis gereden voor Corries geboorte. Bob Eefting meldt dat Hendrik Snoek (1892-1957) in 1920 de huisartsenpraktijk van dokter Coenen overnam. Bij zijn overlijden in 1957 ging deze over naar dokter Van der Werff. Snoek schafte in 1922 een motorfiets aan met kenteken K-3072. Eerst was het een Phelon&Moor, later een Eysink.