Afbeelding

Bescheiden aanpak voor Poelbos

GOES - Er is een plan in de maak om het Poelbos bij Goes te verfraaien. Het gaat niet om grote veranderingen, aldus de Goese wethouder André van der Reest, maar om bijvoorbeeld het verbeteren van de wandel- en fietspaden.

DOOR BRITTA JANSSEN

De gemeente Goes praat over de vernieuwing met de dorpsraden van het naastgelegen ‘s-Heer Arendskerke en ‘s-Heer Hendrikskinderen, maar ook met Staatsbosbeheer en de provincie Zeeland.


Echt iets doen

“Wat er gaat gebeuren, is nog niet te zeggen, maar we willen wel echt iets doen aan het Poelbos”, zegt Van der Reest. Het bos heeft in ieder geval onderhoud nodig, legt de wethouder uit.

“Als je dan praat over een upgrade, borrelen er vanzelf ideeën op, zoals een mountainbikeroute of een pannenkoekhuis.”

Ook het verbeteren van de entree, verleggen van de parkeerplaats en de aanleg van een begraafbos en voedselbos zijn geopperd. Het is volgens de wethouder niet gezegd dat er zulke grote vernieuwingen komen.

“We zijn in overleg met de provincie en Staatsbosbeheer of zij kunnen bijdragen. Als gemeente alleen lukt vernieuwen niet.”


Subsidie

Staatsbosbeheer, eigenaar van het Poelbos, heeft alleen geld om het bos te onderhouden en kan geen herontwikkeling uitvoeren, staat in een nota van de gemeente Goes.

‘Voor het onderdeel natuurontwikkeling is mogelijk een subsidie van de provincie in beeld’, is in de nota te lezen.

Wanneer de betrokken partijen samen een plan klaar hebben, kan de uitvoering volgend jaar plaatsvinden.[n]