De dames bij start locatie
De dames bij start locatie Foto: Daniela Verwilligen

Hart, Hap en Trap voor Stichting Hart voor vrouwen

GOES - In een zonovergoten Zeeland gingen op 12 juni maar liefst 150 mensen aan de trap voor een route van 30 of 50 kilometer voor De stichting Hart voor Vrouwen. Onderweg werden ze getrakteerd op allerlei lekkere hapjes van onze lokale horeca. Wat was het een feest.


Ons doel was natuurlijk zoveel mogelijk geld op te halen voor Hart voor Vrouwen. Daarnaast wilden we ook onze gasten een blij gezicht geven en de horeca een hart onder de riem steken zo aan het einde van deze nare coronatijd.
Wij, van Inner Wheel Goes de Bevelanden kunnen rustig zeggen: doelen bereikt. Tot nu toe hebben we 2700 euro mogen ophalen voor Hart voor Vrouwen en de teller loopt nog door. Een van onze horecaondernemers, Hotel Smits in Wemeldinge, heeft namelijk een wateractie opgezet waarvan een deel van de opbrengst in de komende drie maanden voor ons project voor Hart voor vrouwen is. We hebben genoten van alle happende en trappende mensen en zijn trots op de mooie opbrengst voor het vrouwenhart. Het was dus inderdaad een dag met een gouden randje!


Reacties
"Het was een dag met een zonnegouden rand. We hebben genoten van het mooie landschap, de verwennerijtjes bij de start en onderweg en de gezellige slotborrel bij Katoen."

"Hartelijk dank voor de organisatie van deze leuke dag. We hebben genoten van de mooie route, de lekkere hapjes en het mooie weer. Jullie hebben vast een mooie opbrengst voor Hart voor Vrouwen bereikt."

Zomaar twee stukjes uit reacties van onze fietsers op zaterdag 12 juni in Goes.


Stichting Hart voor Vrouwen
Meer over Stichting Hart voor Vrouwen: Er sterven meer vrouwen dan mannen aan hart- en vaatziekten. Toch worden bij wetenschappelijk onderzoek met name mannen onderzocht. Daardoor ontbreekt een gedegen kennis over de symptomen en oorzaken bij vrouwen. De stichting maakt zich hard voor het bij elkaar brengen van verschillende medische vakgebieden. Daardoor zijn onderlinge verbanden zichtbaar geworden. Want naast het hart, spelen ook andere organen en externe invloeden een rol bij hart- en vaatziekten. Maar er is nog meer kennis nodig over deze verbanden om vrouwenlevens te redden. Daarom stimuleert stichting Hart voor Vrouwen multidisciplinair onderzoek.[n]