Fietsers in Landschapspark Borsele.
Fietsers in Landschapspark Borsele. Foto: Laurence Delderfield

Meld je aan Dag van het Landschapspark op 3 juli

BORSSELE - Op deze Dag van het Landschapspark geniet jong en oud van activiteiten op diverse locaties in de gemeente Borsele. Zo is er een 'Toer de Borselse Boer' met agrarische fietstocht en streekproeverij.


Ook zijn er wandeltochten over drie verschillende afstanden. Deze kan je combineren met een ritje met de stoomtrein.


Aanmelden verplicht
Voor de fietstocht met streekproeverij (Toer de Borselse Boer) en voor de Stoomtrein moet je vooraf tickets reserveren. Aanmelden op de dag zelf op locatie is niet mogelijk. Meld je aan via www.dagvanhetlandschapspark.nl. Reserveringen gaan per tijdslot en per startlocatie.


Toer de Borselse Boer
De Toer de Borselse Boer met fietstocht en streekproeverij laat je proeven van de streek. Er zijn drie start- en stoplocaties: Mini-camping De Krukel en Kwekerij Sluishoek in Borssele en Boonman Family Farm in Oudelande. Hier beleef je van alles zoals het strozwembad, de landbouwgeschiedenis en een rondleiding bij de fruitteelt. Bij de kraampjes op de stops smul je van streekgerechten. Nog niet klaar met proeven en beleven? Stop dan op de route even bij Terras nr. 49, Dorpshuys Vijverzicht, Wijndomein En Passant en Molen De Hoop en de Verwachting.


Wandeltochten en Stoomtrein
Vanaf het station van de stoomtrein in Langeweegje (Kwadendamme) zijn er drie mooie wandelroutes uitgezet in en rondom de Zwaakse Weel. Wandel mee over 5, 10 of 15 km. Elke route heeft zijn eigen starttijd. De 5 kilometerroute heeft leuke vragen en opdrachten voor de kids.[n]