23-24-25-26 juni

Muzikanten in lockdownfoto-tentoonstelling

13:00 | Kunstuitleen De Bevelanden

Tanja Hoogerheijde uit Middelburg geeft in de kunstuitleen de Bevelanden Zeeuwse muzikanten het podium wat ze tijdens de lockdown moesten missen. De man van Tanja, bassist en zanger in verschillende Zeeuwse bands, stond model voor de eerste foto van wat later een project werd: Muzikanten in lockdown. De expositie van haar foto’s zal te zien zijn in Kunstuitleen De Bevelanden in Goes tot 10 juli. “Ik houd van mensen en van fotograferen en zag de frustratie van mijn man Bert. Na de eerste foto van hem kreeg ik het project in gedachten. Nadat ik een aantal bevriende muzikanten gevraagd had om mee te doen, begon het zich als een olievlek uit te breiden. Allemaal mensen die graag muziek met en voor anderen maken en opeens geen kant meer op konden.” De serie van 44 foto’s is te zien in Kunstuitleen De Bevelanden, Westwal 45, Goes. Open: wo t/m vrij 13.00-17.00 uur en za 10.00-14.00 uur.



23-24-25-26-29 juni

Europa is hier - zo zagen zij Zeeuws Meisje

13:30 | Historisch Museum De Bevelanden

‘Europa is hier! Zo zagen zij Zeeuws Meisje’ is de nieuwe wisselexpositie van Historisch Museum de Bevelanden waarin schilderijen en tekeningen worden getoond van Europese schilders en kunstenaars uit de 19e en 20e eeuw. Verschillende Europese schilders kwamen speciaal naar hier om de Zeeuwse klederdracht te schilderen. In de schoonheid, de harmonie en de kleur van de klederdracht zagen zij een overblijfsel van de onbedorvenheid van de traditionele plattelandscultuur die nog niet geschonden was door de oprukkende modernisering. Het leverde schilderijen op met oude Zeeuwse gebruiken, maar ook werden de Zeeuwse meisjes geportretteerd gewoon omdat het een mooi kleurrijk plaatje was. De tentoonstelling is te zien tot en met 27 november 2021.


Moeder en dochter Oyevaar exposeren samen

13:30 | Galerie Goese Kade

In de maanden juni en juli exposeren Yvonne (glasfusion) en Eva Oyevaar (designer, illustrator) in Galerie Goese Kade. Sinds een aantal jaren is glasfusen voor Yvonne een kunstvorm en techniek om met prachtige kleuren figuratief werk te maken. Het versmelten van glas op circa 800 graden Celsius, vaak laag op laag, is uitdagend. In Galerie de Goese Kade laat zij haar vogels zien. Enkelen gebaseerd op de illustraties van haar dochter Eva waarmee zij samen exposeert in de galerie en andere vinden hun oorsprong in de wereld van de cartoons waarbij humor vrij spel krijgt. Eva is een designer en illustrator die vanuit haar eigen blik op de wereld beelden creëert. In haar werk komen verschillende emoties naar voren doormiddel van dieren en perspectieven. De werken zijn geduldig opgebouwd uit fineliner en potlood om daarna gedigitaliseerd te worden en afgedrukt op verschillende formaten. Er is een collectie ontstaan waarbij dieren en hun karakter centraal staan. De Galerie Goese Kade is van dinsdag t/m zaterdag van 13.30-16.30u en op afspraak geopend. Gratis entree en maximaal 4 bezoekers (met mondkapje) tegelijk. Adres: Grote Kade 2, Goes. Meer informatie op www.goesekade.nl.


Donderdag 24 juni

Beiaardconcert door Boudwijn Zwart

19:30 | Manhuistuin

Programma van het beiaardconcert te Goes, op donderdag 24 juni, aanvang 19.30 uur, door Boudewijn Zwart, stadsbeiaardier van o.a. Amsterdam, Dordrecht, Nijkerk en Gouda. Aanbevolen luisterplaats: Manhuistuin. 1 Georg Frideric HÄNDEL (1685-1759), The arrival of the Queen of Sheba 2 Thomas ALBINONI (1671-1751), Adagio in G Moll3 Henry GROEN (* 1957), Kleine Fantasie over ‘Daar was een sneeuwwit vogeltje’4 Anthonio VIVALDI (1678-1741) / Johann Sebastian BACH (1685-1750), Concerto a-Minor5 Richard RODGERS (1901-1979), Suite ‘The Sound Of Music’6 Boudewijn ZWART (*1962), Improvisatie 7 Vittorio MONTI (1868-1922), CsardasArrangementen: nrs. 1, 2 & 7: Boudewijn Zwart; nr. 4: Gijsbert Kok; nr. 5: Jaap van der Ende.Boudewijn Zwart (1962) studeerde hoofdvak piano aan het Sweelinck-conservatorium te Amsterdam en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. Hij is in meerdere plaatsen beiaardier en is verder werkzaam als pianist, organist en componist. Met Henry Groen vormde hij jarenlang het Nederlands Carillon Duo. Met zijn eigen ontworpen mobiele Concert Carillon reist hij door heel Europa.



24-25-26-27-28 juni

Expositie van aquarellen

13:00 | Galerie Luctor

Galerie Luctor in Oudelande exposeert aquarellen van Hanneke Bronwasser t/m 18 juli. De expositie heeft de naam “Buiten-gewoon” gekregen. Alle schilderijen hebben iets met de natuur te maken. Sommige werken zijn tamelijk figuratief, andere zijn bijna abstract zodat je even goed moet kijken wat het voorstelt. Sinds 2000 werkt ze voornamelijk met aquarelverf. Ze werkt soms op locatie, maar ook worden (zelf gemaakte) foto’s gebruikt. Bij het bepalen van de kleuren van haar werk gaat ze in eerste instantie uit van drie of vier kleuren. In een voorstudie worden kleine kleurmengingen gemaakt en daar wordt vrijwel niet meer van afgeweken. Dit beperkte palet maakt dat haar schilderijen een evenwichtig geheel worden en prettig zijn om naar te kijken. Bijzonder is het materiaal waarop ze werkt. De meeste werken zijn niet op papier maar op “Yupo”, dat is een extreem glad polymeer, waar de verf niet intrekt maar op het oppervlak droogt. Dat geeft een bijzonder effect en dat is meteen ook de uitdaging, het is niet gemakkelijk om op te werken en de droogtijd is lang. De galerie is geopend op vrijdag, zaterdag, zondag, maandag vanaf 13:00 uur. Adres van de Galerie: Burgemeester van Lierestraat 36, Oudelande. Website: www.galerieluctor.nl.


26 en 27 juni

Kunstenaarsechtpaar houdt open tuin atelier

10:30 | Open Atelier Milhous Arendt

Bij het kunstenaarsechtpaar Johannes en Carmen Milhous-Arendt is het eindelijk weer tijd voor een open (tuin) atelier! Op zaterdag 26 en zondag 27 juni bent u van harte welkom op Krukweg 9 (achter de Goese Golf). Zaterdag speelt all round kunstenaar Johannes met zijn alom bekende Delta Blues Band, in deze band is hij zanger en bespeelt hij de mondharmonica. Charmante Carmen laat u met alle liefde haar nieuwe serie schilderijen die de titel ‘Het Zeeland Gevoel’ meekregen, bewonderen. Vriendin Leonie van Wel is uitgenodigd met haar prentenboek op rijm, dus de held van ‘Kleine Koala en de Eucalyptus Droom’ klimt bij Johannes en Carmen gewoon in een boom. Iedereen die houdt van cultuur, kunst, Goes, Zeeland, schilderijen, Blues en andere muziek, prentenboeken en de gezellige tuinsfeer is van harte uitgenodigd dit ‘Landelijk Open Atelier Weekend’ te bezoeken: beide dagen tussen 10.30- 17.00u.


Zondag 27 juni

Philip Droge komt naar Goes

14:00 | Koperen Tuin

Zondag 27 juni komt Philip Droge naar Goes. Hij wordt dan tussen 14.00 en 16.00 uur geïnterviewd door oud-boekhandelaar Hein van Kemanade in De Koperen Tuin. Toegang 10 euro, inclusief consumptie. Bij goed weer vindt de lezing buiten plaats. Aanmelden is verplicht. Dit kan via info@koperentuin.nl..



Maandag 28 juni

GroenLinks Zomer Politiek Café

19:30 | Fort Ellewoutsdijk

GroenLinks houdt maandag 28 juni Zomer Politiek Café 19.30 uur in Fort Ellewoutsdijk, Fortweg 2, 4437 AP Ellewoutsdijk. Het onderwerp is wat de energietransitie kan gaan betekenen voor onze eigen woning, zowel huur- als koop-, als recreatiewoning en bedrijfspand. Ilse Pama van de Provincie Zeeland zal ons meenemen in het proces en de dilemma's die hierbij spelen. Fijn om elkaar te ontmoeten op deze prachtige locatie. Zin om mee te praten? Aanmelden via bevelanden@groenlinks.nl.