Na regen komt zonneschijn

De langste dag ligt alweer achter ons. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat de zomer aangebroken is. De zon laat zich steeds vaker zien en de temperaturen lopen op. En we vinden en krijgen meer ruimte om elkaar te ontmoeten. Wat zijn we daaraan toe met z’n allen. Steeds meer mensen om ons heen zijn inmiddels gevaccineerd. Ook worden we bijna wekelijks blij gemaakt met nieuwe versoepelingen. Er komt meer ruimte voor sporten en evenementen, horeca mag langer open en ook de mondkapjes zijn niet langer verplicht. Dit samen zorgt voor steeds meer vrijheid. Ik denk dat we hier allemaal met smart op hebben gewacht. Een hoop mensen hebben zich gemeld met initiatieven voor evenementen en we gaan met een lichte voorzichtigheid weer terug naar het oude. We willen allemaal weer vooruit.


Als burgemeester ben ik ontzettend trots op al onze inwoners, jongeren, kinderen, ondernemers, en natuurlijk al het zorgpersoneel en mensen in cruciale functies. Zij hebben de afgelopen maanden bewezen hoe sterk zij zich hier doorheen hebben geslagen. Maar we moeten onze nieuw gewonnen vrijheden nog niet voor lief nemen. Gelukkig is er wel steeds meer perspectief.


Ook voor mij breekt nu een weer leukere periode aan. Na een lange periode van digitaal overleggen ben ik blij dat het weer mogelijk is om meer in de samenleving te komen. Bijvoorbeeld bij evenementen of andere bijeenkomsten in de dorpen. Ik ben van plan daar veel en vaak gebruik van te maken. Mocht u een gelegenheid weten, laat het me gerust per e-mail weten! Een mooi voorbeeld hiervan is de zomerstageweek die we deze week met het gehele college aan het doen zijn. We kunnen weer langs bij ondernemers in onze gemeente om elkaar te ontmoeten en inspireren. Of u nou op vakantie gaat naar een ander land, thuisblijft in onze mooie provincie of juist door moet werken: ik wens u in ieder geval een fijne zomer toe!

Reageren? GMDijksterhuis@borsele.nl