EXPOSITIES

30 juni en 1-2-3-4-5-6-7 juli

Muzikanten in lockdownfoto-tentoonstelling

13:00 | Kunstuitleen De Bevelanden

Tanja Hoogerheijde uit Middelburg geeft in de kunstuitleen de Bevelanden Zeeuwse muzikanten het podium wat ze tijdens de lockdown moesten missen. De man van Tanja, bassist en zanger in verschillende Zeeuwse bands, stond model voor de eerste foto van wat later een project werd: Muzikanten in lockdown. De expositie van haar foto’s zal te zien zijn in Kunstuitleen De Bevelanden in Goes tot 10 juli. De serie van 44 foto’s is te zien in Kunstuitleen De Bevelanden, Westwal 45, Goes. Open: wo t/m vrij 13.00-17.00 uur en za 10.00-14.00 uur.


Europa is hier - zo zagen zij Zeeuws Meisje

13:30 | Historisch Museum De Bevelanden

‘Europa is hier! Zo zagen zij Zeeuws Meisje’ is de nieuwe wisselexpositie van Historisch Museum de Bevelanden waarin schilderijen en tekeningen worden getoond van Europese schilders en kunstenaars uit de 19e en 20e eeuw. Verschillende Europese schilders kwamen speciaal naar hier om de Zeeuwse klederdracht te schilderen. De tentoonstelling is te zien tot en met 27 november 2021.



Expositie moeder en dochter Oyevaar

13:30 | Galerie Goese Kade

Yvonne (glasfusion) en Eva Oyevaar (designer, illustrator) in Galerie Goese Kade. Sinds een aantal jaren is glasfusen voor Yvonne een kunstvorm en techniek om met prachtige kleuren figuratief werk te maken. Het versmelten van glas op circa 800 graden Celsius, vaak laag op laag, is uitdagend. In Galerie de Goese Kade laat zij haar vogels zien. De Galerie Goese Kade is van dinsdag t/m zaterdag van 13.30-16.30u en op afspraak geopend. Gratis entree en maximaal 4 bezoekers (met mondkapje) tegelijk. Adres: Grote Kade 2, Goes. Meer informatie op www.goesekade.nl.


Expositie van aquarellen

13:00 | Galerie Luctor

Expositie aquarellen van Hanneke Bronwasser t/m 18 juli. De expositie heeft de naam “Buiten-gewoon” gekregen. Alle schilderijen hebben iets met de natuur te maken. Sommige werken zijn tamelijk figuratief, andere zijn bijna abstract zodat je even goed moet kijken wat het voorstelt. De galerie is geopend op vrijdag, zaterdag, zondag, maandag vanaf 13:00 uur. Adres van de Galerie: Burgemeester van Lierestraat 36, Oudelande. Website: www.galerieluctor.nl.


Familie expositie ‘Nazaten Simon en Saartje’

11:00 | Hof van Ook

Familie-Expositie van zaterdag 3 juli t/m zaterdag 10 juli. Locatie: Hof van OOK, Dekkersweg 4, 4456NT Lewedorp. Onder de titel Nazaten van Simon en Saartje is werk te zien van 11 exposanten. Naast hun creativiteit en verbeeldingskracht delen zij hun stamboom; zij zijn bloedverwanten en aanverwanten uit twee generaties Paauwe. Op 3 juli en 4 juli 11.00-17.00 uur; 6 juli t/m 9 juli 13.00-17.00 uur; 10 juli 11.00-17.00 uur (Maandag 5 juli: gesloten). Entree gratis. Zie de website voor de route. Tijdens het eerste weekend viltworkshops, optreden Inge Davidse, Laurens Suurmond, meer info op www.hofvanook.nl. Tijdens de openingstijden is het terras open en ook de beeldentuin te bezoeken.


Expositie: Cows Week op Wight

12:00 | Gallery Maritime

Vanaf 1 juli exposeert Ronny Moortgat. Hij was te gast bij de laatstgehouden Cows Week op Wight in Engeland. Niet als geïnteresseerde bezoeker, maar als bemanningslid op een van de wedstrijdschepen. “Drie keer heb ik nu deelgenomen aan de wedstrijd. De zee werkt voor mij als een stimulans, het tij neemt de dingen mee die je wil vergeten en brengt bij opgaand tij weer nieuwe uitdagingen”. Het werk van Ronny Moortgat is te bezichtigen van 1 juli t/m 31 juli 2021 in GalleryMaritime, dagelijks open van 12.00-17.00 uur, GalleryMaritime Voorstraat 45, 4486 AJ Colijnsplaat, 0622591452; www.gallerymaritime.nl



Vrijdag 2 juli

Dorpsborrel Belangenvereniging Wilhelminadorp

16:30 | Wilhelminahuis

Na lang wachten is het eindelijk dan zover en is de maandelijkse dorpsborrel weer een feit. Vrijdag 2 juli willen we u dan ook van harte uitnodigen om de dorpsborrel weer te bezoeken van 16.30 tot 20.00 uur in het Wilhelminahuis. Wegens omstandigheden zal er deze avond geen eten worden geserveerd maar zullen er de nodige hapjes verzorgd worden vanuit de Belangenvereniging. Om te voldoen aan de nieuwe huidige maatregelen verzoeken we u wel om met maximaal 4 personen aan een tafel te zitten en tijdens het lopen een mondkapje te dragen.


LHBTI Café

20:00 | Buurthuis De Pit

Oktober vorig jaar was buurthuis De Pit in Goes-Zuid gestart met het organiseren van LHBTI avonden. Door de corona is deze maar eenmaal geweest. Wel met groot succes. Vrijdag 2 juli wordt de avond weer hervat. Iedere 1e vrijdag van de maand (m.u.v. september de 2e vrijdag). De avonden staan in het teken van ontmoeting en acceptatie. Daarom zijn buitenom de mensen uit de doelgroep ook zeker hetero personen van harte welkom. 2 juli start de avond om 20.00 uur. Entree is gratis.


Orgelconcert met muziek van Bach

20:00 | Grote of Maria Magdalenakerk

Vrijdag 2 juli organiseert de Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes een orgelconcert op het Marcussen-orgel in de Grote of Maria Magdalenakerk met muziek van Johann Sebastian Bach. Het concert wordt gegeven door de broers Euwe en Sybolt de Jong. Ze kregen bekendheid door bewerkingen van muziek uit cantates van Bach voor twee organisten, vierhandig en viervoetig. Tijdens dit concert klinken aria’s, sinfonias en koordelen in orgelbewerkingen. Het concert begint om 20.00 uur. Reserveren is niet direct noodzakelijk, maar is wel gewenst: info@muziekindegrotekerkgoes.nl. Verder zijn de dan actuele Covid19-maatregelen van toepassing. Voor meer informatie over de orgelconcerten: www.muziekindegrotekerkgoes.nl


Zaterdag 3 juli

Rommelroute Nisse ten bate van de Mariakerk

10:00 | Mariakerk

De 46ste Rommelmarkt Nisse op zaterdag 3 juli van 10.00-15.00 uur. Dit jaar in een andere, ruimere opzet! De opbrengst komt geheel ten goede aan periodiek onderhoud en renovatie van de Mariakerk in Nisse. Als dorpsgemeenschap dragen we graag ons steentje bij aan het behoud van dit Middeleeuws en Cultureel erfgoed (www.mariakerk-nisse.nl). Nadat vele vrijwilligers wekenlang spullen hebben gesorteerd en voorzien van een schappelijk prijsje kan iedereen van 10.00-15.00 uur komen snuffelen naar prachtige bruikbare artikelen. Dit jaar organiseren wij tevens een "Big-shopper” event. Vanaf 14.00 uur kun je bij de ingang van de Mariakerk een bigshopper kopen voor € 5,- en deze kun je vol laden naar eigen idee. Info: rommelmarktnisse@outlook.com; facebook rommelmarkt nisse.


Zaterdag 3 juli

Boekenweekendactiviteiten

10:30 | Koperen Tuin

Zaterdag 3 juli komt Elle van Rijn naar Goes om haar boek ‘De crèche’ te signeren van 10.30 tot 12.00 uur in De Koperen Tuin en van 13.00 tot 14.30 uur in Het Paard van Troje. Tussen 15.00 en 16.00 uur is in de Koperen Tuin Joyce Sylvester te gast. Zij signeert haar boek ‘Bent u de burgemeester?’ Een boek over haar ervaringen als eerste donkere vrouw in diverse functies, zoals burgemeester.


3 en 6 juli

Marktconcerten

13:30 | Grote of Maria Magdalenakerk

Op zaterdag 3 en dinsdag 6 juli organiseert de Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes twee marktconcerten op het Marcussen-orgel in de Grote of Maria Magdalenakerk. Beide concerten worden gegeven door de stadsorganist van Goes, Arno van Wijk. Op zaterdag 3 juli staat muziek op het programma van o.a. Johann Sebastian Bach, Louis Vierne en Marius Monnikendam. Aanvang 13.30 uur, entree gratis. Dinsdag 6 juli speelt Arno van Wijk muziek van Jan Pieterszoon Sweelinck, Johann Sebastian Bach, Jan Zwart en Marcel Dupré. Aanvang 13.30 uur, entree gratis. Reserveren voor deze concerten is niet nodig. Wel zijn de dan actuele Covid19-maatregelen van toepassing. Info: www.muziekindegrotekerkgoes.nl.


Zondag 4 juli

Boekenweekendactiviteiten

14:00 | Koperen Tuin

Zondag 4 juli is Mensje van Keulen in De Koperen Tuin voor een lezing. Haar boek ‘Het kattentheater' is zojuist verschenen. Mensje wordt geïnterviewd door Hein van Kemenade. De lezing begint om 14.00 uur, aanmelden is verplicht. Er zijn kosten aan verbonden.