Overhandiging waarde cheque en bloemen aan de heer en mevrouw Platier.
Overhandiging waarde cheque en bloemen aan de heer en mevrouw Platier. Foto: Anoesjka Minnaard

Zeeuwse lokale helden in Goes in zonnetje gezet met donatie voor goede doelen

Sport en vereniging

GOES - De heer en mevrouw Platier uit Goes werden deze week in het zonnetje gezet voor hun bijzondere inzet als vrijwilligers in Zeeland. Ars Donandi overhandigde hen een cheque van 2.500 euro om door te geven aan een goed doel.

Ars Donandi zorgt er al 25 jaar voor dat geld vanuit fondsen terecht komt bij lokale en landelijke goede doelen. Om dit jubileum te vieren, doet de stichting deze maand in iedere provincie een schenking. Het echtpaar Platier maakt op hun beurt met dit geldbedrag twee goede doelen blij.

Deze week zocht Louis Reijnierse, bestuurslid bij Ars Donandi, het echtpaar op in Goes. Zij zijn als vrijwilligers al jaren zeer actief in de provincie Zeeland. Zo is meneer Platier oprichter, bestuurslid en vrijwilliger van zowel de DELTA Ride for the Roses en the Ride for the Roses Zeeuws-Vlaanderen als de Ladies Ride for the Roses. Samen met zijn echtgenote richtte hij Dorcas in Kapelle en de winkel van Terre des Hommes in Goes op. Mevrouw Platier is daarnaast ook nog eens vrijwilliger op het Sint Ostrea Lyceum en, via het toenmalige UVV, in het ADRZ.

Meneer en mevrouw Platier besloten het bedrag over twee goede doelen te verdelen: DELTA Ride for the Roses en Warchild. DELTA Ride for the Roses is een groot fietsevenement voor jong en oud met als doel versnelling in kankeronderzoek te realiseren. Dit jaar zal de Zeeuwse fietstocht plaatsvinden van 10 t/m 12 september. Kijk voor meer informatie en deelname op Home | DELTA Ride for the Roses 2021.

De kunst van het geven
Bij Ars Donandi brengen mensen hun vermogen of nalatenschap onder in een zogeheten eigen ‘fonds op naam’. Met dat geld kunnen ze dan goede dingen in de samenleving ondersteunen, bijvoorbeeld natuurbehoud, cultuur of het levensgeluk vergroten van kinderen, die nooit op vakantie gaan. Inmiddels hebben meer dan 60 fondsoprichters hun weg naar Ars Donandi gevonden om lokale en landelijke goede doelen te steunen.

Kijk voor meer informatie op: https://www.arsdonandi.nl