Afbeelding
Archieffoto: Bennie Krajenbrink

Eindelijk kan lustrum Festival de Veste doorgaan

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Of bezoekers moeten testen voor toegang is nog even de vraag, maar Festival de Veste gaat door. Rondom de veste in de Goese binnenstad is er vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juli van alles te doen voor jong en ouder.

“We zijn blij dat Festival de Veste kan doorgaan”, vertelt Tammy Groosman van het organiserende Pop Up-team Goes. Het team heeft zaterdag met Puur Natuur in Wolphaartsdijk het festivalseizoen eindelijk kunnen aftrappen. “We waren allemaal enorm toe aan het gezellige festivalgevoel.”

Vorig jaar kon de vijfde editie van Festival de Veste niet doorgaan vanwege corona. “We hebben dat draaiboek bewaard en afgewacht tot het moment dat we er weer mee aan de slag konden. Toen dat nieuws kwam, zijn we snel, snel, snel aan het werk gegaan. We hebben nog wel wat dingen te organiseren, maar dat komt allemaal goed. Er zijn nog enkele plekjes over, maar we hebben bijvoorbeeld een vaste kliek foodtruckers die er ook naar uitkijkt om weer te beginnen.” 

Naast een pop-upmarkt met allerlei producten biedt Festival de Veste straattheater, kunst, een buitenbioscoop, muziek, dans en workshops. Ook kunnen bezoekers meewerken in de pop-up moestuin en lekkere hapjes en drankjes uitkiezen bij de foodtrucks. “Het festival zal er iets anders uitzien door bijvoorbeeld de aparte in- en uitgang, maar we doen er alles aan om de vertrouwde sfeer te creëren. Festival de Veste is een soort reünie. Eten, drinken en gezelligheid, dat verbindt elkaar toch?”

Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina van Festival de Veste.