Schooljeugd (niet herkenbaar).
Schooljeugd (niet herkenbaar). Foto: Tom Schraven

Jeu de boules clinic voor basisschool ‘De Wingerd’ in Mannee

Sport en vereniging

GOES - Dinsdag 6 juli kregen de drie oudste groepen van basisschool ‘De Wingerd’ een jeu de boules clinic aangeboden door de jeu de boules instuifgroep van de wijkvereniging Mannee.

De mooie wijk Mannee heeft vier jeu de boules banen op het wijkplein ‘De Vaete’.
De jeu de boules instuifgroep van Mannee speelt daar elke maandag van 10.00-12.00 uur.
De leden van de wijkvereniging hebben daar – met toestemming en geld van de gemeente Goes – zelf de vier banen aangelegd. In coronatijd (1,5 meter) heeft de school haar speelplaats vergroot door ook op ‘De Vaete’ speelkwartier te houden. Zo hadden de jeu de boules spelers enthousiaste toeschouwers die soms ook een balletje mee gooiden.

Clinic
Toen is het idee geboren om de school een jeu de boules clinic aan te bieden. Dinsdagmorgen 6 juli was het zover. Voor deze gelegenheid werden er drie extra banen met linten aangelegd. Elke baan was voorzien van vier sets ballen.

Na een hartelijk welkom werden de kinderen (3 groepen van 28) verdeeld over de banen. Elke baan had zijn eigen baancommissaris die het spel leidde en de puntentelling bijhield. De kinderen hadden het spel snel door en sprongen van plezier als ze gewonnen hadden. Ook werd regelmatig de centimeter ter hand genomen om precies te meten wie nu de winnaar is. Zelfs met 4mm verschil ben je toch de winnaar.

Het was een genot om de kinderen zo enthousiast te zien spelen op deze zomerochtend.

Geslaagd
De wijkvereniging Mannee, de leerlingen en leerkrachten van de Wingerd kunnen terugblikken op deze geslaagde jeu de boules clinic.

Schooljeugd (niet herkenbaar)