Eerste schetsen woonkern
's Heeren Loo getoond

GOES - Buurtbewoners zijn op 6 en 7 juli in gesprek gegaan met ‘s Heeren Loo en Arcus Projectontwikkeling over de plannen voor een woonkern bij de kruising van de Nansenbaan en ’s-Gravenpolderseweg. Tijdens het gesprek werden de eerste schetsen getoond en de meningen van de omwonenden gepeild.


De eerste schetsen voor de woonkern in Goes werden tijdens digitale bijeenkomsten gepresenteerd aan omwonenden en bewoners van de wijk Aria. In het huidige plan is er rekening mee gehouden dat het project goed past in de omgeving. Dat betekent laagbouw, met slechts één gebouw met twee bouwlagen, en veel groen tussen de wooneenheden en aan de randen van het project. ’s Heeren Loo wil in de woonkern ruim 70 mensen met een verstandelijke beperking een veilige woonomgeving bieden. In de woonkern komt ook een dagbestedingsvoorziening en een medisch centrum voor cliënten.

De buurtbewoners stelden vooral verhelderende vragen, bijvoorbeeld over de toekomstige bewoners en wat dit betekent voor de buurt en de groene randen van het project. Of over het eventueel toenemend verkeer rondom de woonkern. De meeste zorgen heeft 's Heeren Loo kunnen wegnemen en de gesprekken zijn dan ook positief verlopen.

Omdat 's Heeren Loo graag rekening houdt met de wensen van de buurtbewoners is tijdens de gesprekken gevraagd hoe de omwonenden tegenover dit plan staan. 's Heeren Loo, Arcus en de gemeente Goes kijken of en hoe ze de opmerkingen en wensen van de buurtbewoners in het plan kunnen verwerken. Beide partijen willen vooral in gesprek blijven met de omwonenden en zullen hen blijven betrekken bij de volgende stappen in het traject.[n]