EXPOSITIES

‘Eindeloos’ Dijken van Wijven

9:00 | 

Kunstproject Dijken van Wijven/ Eindeloos, t/m 5 september 2021. Ons reizende project met Zeeuwse dijken als basis is neergestreken in weer een prachtig gebied: de wandel- en fietsroute langs de noordkant van Noord-Beveland, het gebied tussen Colijnsplaat en Wissenkerke, in Nationaal Park Oosterschelde. Fietsknooppuntenroute 04-05-13-22-39. 15 vrouwelijke kunstenaars,  t/m 5 september voor iedereen vrij toegankelijk. Info: www.dijkenvanwijven.nl

 

Cows Week op Wight

12:00 | Gallery Maritime

Het werk van Ronny Moortgat is te bezichtigen t/m 31 juli 2021 in GalleryMaritime, dagelijks open van 12.00-17.00 uur, GalleryMaritime Voorstraat 45, 4486 AJ Colijnsplaat, 0622591452.www.gallerymaritime.nl

 

Bezichting Geerteskerk

13:30 | Geerteskerk

Iedere woensdag- en zaterdagmiddag is de Geerteskerk in Kloetinge open voor bezichtiging. Tussen 13.30 en 16.00 uur ontvangen onze gidsen u graag voor een rondleiding. Bovendien is er de tentoonstelling Het mooiste lied van de pioniersplek Hart & ziel.

 

Zeefdrukken Johannes de Hollander

13:30 | Galerie 't Kunstuus

T/m 17 juli zijn in galerie ‘t Kunstuus zeefdrukken van Johannes de Hollander te zien. Johannes is ruim 40 jaar geleden begonnen met zeefdrukken. Bij deze expositie zijn de meeste ontwerpen van hemzelf, maar ook een gedeelte is ontworpen door Dina Inez, kunstschilder. Vooral snelle schetsen zijn haar handelskenmerk. De samenwerking met Johannes heeft geleid tot het in zeefdruk uitwerken van bestaande aquarellen. Openingstijden van de galerie: wo t/m vr 13.30-17.30 uur; za 10.00-12.00 en 13.00-16.00 uur. www.kunstuus.nl

 

Europa is hier - zo zagen zij Zeeuws Meisje

13:30 | Historisch Museum De Bevelanden

‘Europa is hier! Zo zagen zij Zeeuws Meisje’ expositie van Historisch Museum de Bevelanden waarin schilderijen en tekeningen worden getoond van Europese schilders en kunstenaars uit de 19e en 20e eeuw. Te zien tot en met 27 november 2021.

 

Moeder en dochter Oyevaar

13:30 | Galerie Goese Kade

In de maand juli exposeren Yvonne (glasfusion) en Eva Oyevaar (designer, illustrator) in Galerie Goese Kade. De Galerie Goese Kade is van dinsdag t/m zaterdag van 13.30-16.30u en op afspraak geopend. Gratis entree en maximaal 4 bezoekers (met mondkapje) tegelijk. Adres: Grote Kade 2, Goes. Meer informatie op www.goesekade.nl.


Expositie van aquarellen

13:00 | Galerie Luctor

Galerie Luctor in Oudelande exposeert aquarellen van Hanneke Bronwasser t/m 18 juli. De expositie heeft de naam “Buiten-gewoon” gekregen. Alle schilderijen hebben iets met de natuur te maken. De galerie is geopend op vrijdag, zaterdag, zondag, maandag vanaf 13:00 uur. Adres van de Galerie: Burgemeester van Lierestraat 36, Oudelande. Website: www.galerieluctor.nl.


Rondleidingen in de Mariakerk

13:30 | Mariakerk

Rondleidingen in de Mariakerk in Nisse. Bezoekers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de kerk kunnen er iedere zaterdag terecht van 13.30 tot 16.30 uur. De Mariakerk is in het jaar 1100 ontstaan uit een vuurtoren die schepen in nood attent moest maken op het nabij liggende land. Ook zijn de beelden in de Mariakerk als een van de weinige kerken in Nederland tijdens de beeldenstorm in 1566 gespaard gebleven. Tevens is in de kerk nu ook nog goed te zien hoe de grafstenen van de de graven van de rijke welgestelden tijdens de Franse revolutie bewust zijn beschadigd. De laatste rondleiding vindt dit jaar plaats op Monumentendag, zaterdag 11 september.


Woensdag 14 juli

Première ‘Een eigen huis’

20:00 | Podium 't Beest

Première ‘Een eigen huis’ Door Jelle van Wirdum en Dimitri Nijsse woensdag 14 juli, 20.00 uur Podium ‘t Beest, Goes. Deze voorstelling wordt gespeeld door de rolstoelafhankelijke Jelle van Wirdum en Dimitri Nijsse (van de Jeugdtheaterschool Zeeland). Als onderdeel van de ‘Special Art Roadshow’. Tickets zijn te koop via https://tbeest.nl/programma/een-eigen-huis.

 

Donderdag 15 juli

Fietstocht senioren

13:30 | Wilhelminahuis

Nu de maatregelen versoepelen starten we de fietstochten voor senioren weer op. Om overzicht te houden op het aantal deelnemers is inschrijven nodig. U kunt zich aanmelden voor de fietstocht op donderdag 15 juli bij Mevr. E. Poppe: 06-23417332.Er wordt om 13.30 uur gestart vanaf het Wilhelminahuis in Wilhelminadorp. De route is zo’n 25 km lang en voert de deelnemers naar Kats. U bent van harte welkom om deel te nemen. Aan de tocht zijn geen kosten verbonden. De consumptie onderweg bij Zorgboerderij de Kersenkooi is wel op eigen kosten.

 

Zaterdag 17 juli

Rommelroute

10:00 | Hoedekenskerke

Lekker snuffelen naar bruikbare artikelen, die een ander graag kwijt wilt. Dat kan op zaterdag 17 juli van 10.00 tot 16.00 uur in Hoedekenskerke. De plattegrond met de deelnemers is af te halen ’s Gravenpoldersestraat 21. Meer informatie is op te vragen via: bosmanluk@zeelandnet.nl

 

Rommelroute

10:00 | Kwadendamme en Langeweegje 

Op zaterdag 17 juli is er van 10.00 tot 15.00 uur een rommelroute in Kwadendamme en Langeweegje. Alle spullen die de afgelopen 2 jaar op zolders, in schuren en garages lagen te wachten, worden nu op de stoep en in de tuin verkocht. Sla je slag! Iedereen is van harte welkom op 17 juli in ons dorp.

 

Van Kant en Wal

13:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Taetske en Ben Verkerke exposeren in ‘t Kerkje van Ellesdiek kantkloswerk en foto’s. Deze expositie is vorig jaar vanwege coronamaatregelen afgebroken.

 

Marktconcerten in Grote Kerk

13:30 | Grote of Maria Magdalenakerk

Op 17 juli organiseert de Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes marktconcert op het Marcussen-orgel in de Grote of Maria Magdalenakerk. Organiste van de Goese Vredeskerk, Marjanne Deij, de concertgever. Op het programma staat muziek van o.m. Johann Christoph Friedrich Bach, Jehan Alain en Max Reger. Meer informatie: www.muziekindegrotekerkgoes.nl

 

Apollo goes live

14:00 | Tuin

Live? Yes! Gewoon een reallife concert! Wij geven op locatie een concert en publiek mag komen kijken en luisteren. Dus eigenlijk zoals vroeger... Hoe ging dat ook alweer? Nou, traditiegetrouw geeft Apollo Wissenkerke een zomerconcert in de tuin van de Freule. Genoeg ruimte en in de buitenlucht. Uiteraard met goedkeuring van de Gemeente Noord-Beveland mag iedereen zijn eigen stoel of kleedje meenemen om zich onder te dompelen in de muzikale klanken van het leerlingenorkest, de steelband en de harmonie! Zaterdag 17 juli, 14.00 uur, Dorpsdijk 100, Wissenkerke.

 

Zondag 18 juli

Onderwegkerkdienst

9:30 | Katse kerk

Gedurende 6 weken in de zomer houden de gezamenlijke PKN gemeenten op Noord-Beveland korte vieringen voor toeristen, voorbijgangers en inwoners van Noord-Beveland.Het pittoreske Katse Kerkje is een inspirerende plek voor deze vieringen, die ongeveer een half uur zullen duren en afgesloten worden met een kopje koffie in het naastgelegen Nieuw-Zeelandhuis of in de tuin. Er zal rekening worden gehouden met de algemeen geldende voorzorgsmaatregelen t.a.v. COVID-19.De Katse Kerk, Kerkstraat 3, 4485 AL in Kats.

 

Snuffelmarkt

10:00 | Grote Markt

A.s. zondag 18 juli vindt eindelijk weer eens de Snuffelmarkt plaats. Met antiek, brocante, tweedehands boeken, platen en 2e hands kleding en alle mogelijke rommeltjes. Ook staan er een paar kramen met zelfmaakartikelen en specifieke artikelen zoals hoeden en petten. De markt is van 10.00-17.00 uur op de Grote Markt in Goes. Toegang gratis. Info: schetsmarkten@zeelandnet.nl.

 


Openluchtdienst

10:30 | Hoeve van der Meulen

Zondag 18 juli om 10.30 uur openluchtdienst in ‘s Heer Abtskerke in de boomgaard van Hoeve van der Meulen aan de Zuidweg 35 bij ‘s-Heer Abtskerke. De locatie is eigendom van Stichting het Zeeuwse Landschap. De route wordt met bordjes aangegeven en ook bij slecht weer zal dit worden aangegeven. We wijken dan uit naar de kerk in ‘s Heer Abtskerke. Opbrengst collecte is bestemd voor ‘Vrienden van Emergis'. Monumentale boerenhuis is te bezichtigen. Eigen stoeltje meenemen.