Kinderburgemeester Kris Rottier, Doortje Maat en wethouder Marga van de Plasse bij de winnende tekeningen.
Kinderburgemeester Kris Rottier, Doortje Maat en wethouder Marga van de Plasse bij de winnende tekeningen. Foto: Coby Weijers

Zomertentoonstelling geopend in gemeentehuis Heinkenszand

Door: Britta Janssen Algemeen

HEINKENSZAND - In het gemeentehuis van Borsele in Heinkenszand is woensdagmiddag de eerste zomertentoonstelling geopend. De hal is versierd met tekeningen en andere kunstwerkjes van kinderen. Onder het toeziend oog van wethouder Marga van de Plasse kozen kinderburgemeester Kris Rottier en Doortje Maat, de bedenker van de expositie, de mooiste tekeningen. De makers krijgen een prijs.

De tentoonstelling is de hele zomervakantie te bekijken. De winnende foto is gemaakt door een leerling van de Mgr. Heyligersschool uit Kwadendamme.

Tijdens de kinderburgemeesterverkiezing van de gemeente Borsele in november presenteerde kandidate Doortje het idee voor een Borsels amateurkunstmuseum. Kris Rottier won de verkiezing, maar Doortje had wel indruk gemaakt met haar plan. Wethouder Marga van de Plasse pakte het idee samen met Kris en Doortje op. Met de uitnodiging op alle scholen om mee te doen hoopten de jonge organisatoren en wethouder kinderen te motiveren met kunst aan de slag te gaan. “We wilden hen met deze zomertentoonstelling stimuleren om hun pennen, stiften en kwasten op te pakken en creatief aan de slag te gaan”, legt de wethouder uit. “Bovendien geven we kinderen zo de kans om hun kunstwerken aan andere mensen te laten zien. De hal in ons gemeentehuis is hier een ideale plek voor.”