Afbeelding
Foto: Gemeente Borsele

Drugswoning gesloten in Borssele

Door: Britta Janssen Algemeen

BORSSELE - Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele heeft donderdag een woning in Borssele afgesloten, omdat daar een hennepkwekerij is aangetroffen. 

Tijdens een onderzoek naar het vervaardigen van verdovende middelen stuitte de politie in mei op de hennepkwekerij in de woning. De agenten vonden onder meer twee volledig ingerichte kweekruimtes, 212 hennepplanten, 18 speciale lampen, 2 aan- en afzuiginstallaties en speciale koolstoffilters. De kwekerij was professioneel ingericht. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. Daarom besloot de burgemeester de woning voor drie maanden te sluiten. 

Omdat drugshandel en -gebruik leiden tot overlast en onveiligheid, kunnen burgemeesters panden die voor drugshandel gebruikt worden verzegelen. Zo’n maatregel wordt genomen om de bekendheid van het pand als locatie waar drugs wordt verkocht, afgeleverd of verstrekt teniet te doen, zodat klanten en dealers geen gebruik meer maken van dat pand. In de strijd tegen drugs roept burgemeester Dijksterhuis inwoners op om verdachte situaties te melden bij de politie.