Herberg De Griffioen
Herberg De Griffioen Foto: Eric Konings Fotografie

Feestelijke opening
Herberg de Griffioen

WOLPHAARSTDIJK - In 2017 kregen Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge het slechte nieuws dat het dorpshuis De Griffioen door de gemeente zou worden afgestoten. Tijdens een bijeenkomst met de dorpsbewoners stond er iemand op en heeft aan de toenmalige wethouder Loes Meeuwisse gevraagd of het tij nog te keren was.


Haar antwoord op dat moment was dat de deur nog op een kier stond, als er een goed plan zou komen. Er werd een stuurgroep gevormd die voortvarend aan het werk ging. Al snel ontstond het idee dat door de combinatie commerciƫle en maatschappelijke benutting van het complex de dorpshuisfunctie behouden kon blijven. Er zijn toen door verschillende partijen plannen ingediend. Uiteindelijk is er gekozen voor de huidige opzet waardoor het dorpshuis is behouden voor de dorpen.

Vorig jaar moesten Stichting de Griffioen en het beheer van Herberg de Griffioen de opening van de prachtig verbouwde en gerestaureerde monumentale Griffioen door de Corona maatregelen uitstellen. Dit jaar kan het het eindelijk in bescheiden vorm doorgaan, de feestelijke opening vindt plaats op 24 juli 2021 om 12.00 uur op het plein voor de Griffioen.[n]