Afbeelding

Hotel Centraal

Hotel Centraal, vroeger een bekend hotel op de Grote Markt in Goes. Waar stond het precies en wie heeft daar nog herinneringen aan? Een foto uit de collectie Bitter van Opstal, die te vinden is in het Gemeentearchief Goes.

Reacties kunt u mailen naar Heemkundige Kring De Bevelanden, info@hkdebevelanden.nl of posten naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. Deze dagen komt dit artikel ook op de Facebook-pagina van de Heemkundige Kring. Ook daar kunt u uw reactie geven. Reacties staan over twee weken in deze rubriek. Onder de reageerders wordt een exemplaar van historisch tijdschrift De Spuije verloot. De winnaar van de vorige foto is Jen Bakker.

Vorige foto
De vorige foto was van een molen in 1930 aan de Willem Zelleweg in Goes. Tot de gemeentelijke herindeling in 1970 was dit de Parallelweg in Kloetinge. Meerdere inzenders schrijven dat ook, soms met ironie, zoals Ab Schipper ‘Niks Goes, is Kloetinge'. Jen Bakker schrijft dat de molen bewoond werd door familie De Groote en in 1935 afbrandde. Ad Beenhakker schrijft dat molenbouwer Willem de Groote de molen rond 1935 bouwde op zo'n derde van de normale grootte. Toch kon die echt werken. De molen stond er maar kort. De gemeente gaf geen vergunning, omdat de molen te brandgevaarlijk was door de overspattende vonken van de toen nog langsrijdende stoomtreinen. De molen is afgebroken. De werkplaats brandde korte tijd later af. Owen Kaat schrijft dat de molenbouwer volgens zijn 82-jarige oma Riet Boogaard zo kwaad was dat hij de molen niet mocht laten draaien dat hij 'm zelf in brand stak.[n]