EXPOSITIES


Marius Weststrate exposeert

13:00 | Galerie Luctor

Marius Weststrate uit Wemeldinge maakt fijne tekeningen met kroontjespen en fineliner. Sommige tekeningen worden subtiel ingekleurd met kleurpotlood. Zijn onderwerpen zijn landschappen, gebouwen, en bomen. Hij heeft veel aandacht voor detail. Zijn tekeningen zijn doorwerkt en beschrijvend, maar hebben witruimte zodat ze blijven ademen. Zijn liefde voor het Zeeuwse landschap is ook zichtbaar in dorpsgezichten en bruggen, waarmee hij laat zien dat niet alleen het voorspelbaar pittoreske hem trekt. Maar bomen zijn één van zijn favoriete onderwerpen. Het opnieuw ontdekken van steeds weer andere bomen, opnieuw de charme gewaarworden, dat is voor hem iedere keer weer een bron van vreugde. De bomen nodigen hem als het ware uit hen te tekenen. De tekeningen van Marius zijn te zien in Galerie Luctor, geopend op vrijdag, zaterdag, zondag, en maandag vanaf 13.00 uur. Adres van de Galerie: Burgemeester van Lierestraat 36, Oudelande. Website: www.galerieluctor.nl.

‘Eindeloos’ Dijken van Wijven

9:00 | 

Kunstproject Dijken van Wijven/ Eindeloos, t/m 5 september 2021. Ons reizende project met Zeeuwse dijken als basis is neergestreken in weer een prachtig gebied: de wandel- en fietsroute langs de noordkant van Noord-Beveland, het gebied tussen Colijnsplaat en Wissenkerke, in Nationaal Park Oosterschelde. Fietsknooppuntenroute 04-05-13-22-39. 15 vrouwelijke kunstenaars,  t/m 5 september voor iedereen vrij toegankelijk. Info: www.dijkenvanwijven.nl

 

Cows Week op Wight

12:00 | Gallery Maritime

Het werk van Ronny Moortgat is te bezichtigen t/m 31 juli 2021 in GalleryMaritime, dagelijks open van 12.00-17.00 uur, GalleryMaritime Voorstraat 45, 4486 AJ Colijnsplaat, 0622591452.www.gallerymaritime.nl

 

Bezichting Geerteskerk

13:30 | Geerteskerk

Iedere woensdag- en zaterdagmiddag is de Geerteskerk in Kloetinge open voor bezichtiging. Tussen 13.30 en 16.00 uur ontvangen onze gidsen u graag voor een rondleiding. Bovendien is er de tentoonstelling Het mooiste lied van de pioniersplek Hart & Ziel.

 

Europa is hier - zo zagen zij Zeeuws Meisje

13:30 | Historisch Museum De Bevelanden

‘Europa is hier! Zo zagen zij Zeeuws Meisje’ expositie van Historisch Museum de Bevelanden waarin schilderijen en tekeningen worden getoond van Europese schilders en kunstenaars uit de 19e en 20e eeuw. Te zien tot en met 27 november 2021.

 

Moeder en dochter Oyevaar

13:30 | Galerie Goese Kade

In de maand juli exposeren Yvonne (glasfusion) en Eva Oyevaar (designer, illustrator) in Galerie Goese Kade. De Galerie Goese Kade is van dinsdag t/m zaterdag van 13.30-16.30u en op afspraak geopend. Gratis entree en maximaal 4 bezoekers (met mondkapje) tegelijk. Adres: Grote Kade 2, Goes. Meer informatie op www.goesekade.nl.

Rondleidingen in de Mariakerk

13:30 | Mariakerk

Rondleidingen in de Mariakerk in Nisse. Bezoekers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de kerk kunnen er iedere zaterdag terecht van 13.30 tot 16.30 uur. De Mariakerk is in het jaar 1100 ontstaan uit een vuurtoren die schepen in nood attent moest maken op het nabij liggende land. Ook zijn de beelden in de Mariakerk als een van de weinige kerken in Nederland tijdens de beeldenstorm in 1566 gespaard gebleven. Tevens is in de kerk nu ook nog goed te zien hoe de grafstenen van de de graven van de rijke welgestelden tijdens de Franse revolutie bewust zijn beschadigd. De laatste rondleiding vindt dit jaar plaats op Monumentendag, zaterdag 11 september.


Vrijdag 23 juli

Orgelconcert

20:00 | Grote of Maria Magdalenakerk

Op vrijdag 23 juli organiseert de Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes een orgelconcert op het Marcussen-orgel in de Grote of Maria Magdalenakerk. Het concert wordt gegeven door de stadsbeiaardier van Goes, Rien Donkersloot. Deze keer speelt hij dus niet buiten, hoog in de toren, maar binnen op het orgel. Naast beiaardier in Goes, Haarlem en Ridderkerk is Rien Donkersloot organist van de Joriskerk in Amersfoort. Hij speelt een divers programma. Het concert begint om 20.00 uur. Reserveren is niet direct noodzakelijk, maar is wel gewenst: info@muziekindegrotekerkgoes.nl. Verder zijn de dan actuele Covid19-maatregelen van toepassing. Voor meer informatie over de orgelconcerten: www.muziekindegrotekerkgoes.nl

 


Zaterdag 24 juli

Fietsrommelroute

9:00 |

Rommelt u mee tijdens de inmiddels bekende Fietsrommelroute in Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge? Zaterdag 24 juli van 9.00-16.00 uur. Spring op de fiets en struin de ruim 60 adressen af op zoek naar mooie snuisterijen en smul van pannenkoeken, tosti’s wafels en crêpes, vers gebakken voor u langs de kant van de weg. Kortom laat u verrassen! Deelnamelijsten zie: www.facebook.nl/fietsrommelroute of af te halen op de dag zelf: adres: Dooldijk 2 en dorpshuis de Griffioen. www.fietsrommelroute.nl.

 

Rommelroute Goes West

9:00 |

Zaterdag 24 juli wordt er weer een rommelroute in Goes West georganiseerd! Tijdens de rommelroute is het wijkgebouw geopend voor een hapje en een drankje. B.v koffie met gebak of een lekker broodje kroket. Verkoop vanuit je tuin of garage. Wil je mee doen dan kan je opgeven op vrijdagmiddag in het wijkgebouw aan de Evertsenstraat 15 of via rommelroute@wijkvereniginggoeswest.nl (ook voor meer informatie). Aanmelden kan tot en met zondag 18 juli. De organisatie zorgt voor alle promotie rondom de rommelroute en een plattegrond met alle adresssen. Tijdens de rommelroute gelden de richtlijnen van het RIVM.

 

Zondag 25 juli

Onderwegkerkdienst

9:30 | Katse kerk

Gedurende 6 weken in de zomer houden de gezamenlijke PKN gemeenten op Noord-Beveland korte vieringen voor toeristen, voorbijgangers en inwoners van Noord-Beveland. Het pittoreske Katse Kerkje is een inspirerende plek voor deze vieringen, die ongeveer een half uur zullen duren en afgesloten worden met een kopje koffie in het naastgelegen Nieuw-Zeelandhuis of in de tuin. Er zal rekening worden gehouden met de algemeen geldende voorzorgsmaatregelen t.a.v. COVID-19.De Katse Kerk, Kerkstraat 3, 4485 AL Kats.