EXPOSITIES

Creatief? Met.. siBart

13:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Expositie in 't kerkje van Ellesdiek met zeer gevarieerd werk van Bart Calbo. De hele maand augustus op woensdag, zaterdag en zondag te bezoeken van 13.30-16.00 uur.



Kunstproject ‘Eindeloos’ Dijken van Wijven

9:00 | 

Kunstproject Dijken van Wijven/ Eindeloos, t/m 5 september 2021. Ons reizende project met Zeeuwse dijken als basis is neergestreken in weer een prachtig gebied: de wandel- en fietsroute langs de noordkant van Noord-Beveland, het gebied tussen Colijnsplaat en Wissenkerke, in Nationaal Park Oosterschelde. Fietsknooppuntenroute 04-05-13-22-39. 15 vrouwelijke kunstenaars, Dorothé Ars, Iris van ’t Bosch, Jeannette Ephraïm i.s.m. Gusta Kullberg, Yvonne Halfens, Martine Hennebel, Merel Holleboom, Betsy de Jonge, Marion Kamper, Marijke Maas, Rolina Nell, Juul Rameau, Ria Roerdink, Janneke Rottier, Marijke Schellekens en Gonda van der Zwaag, hebben zich laten inspireren door dit gebied en het thema ‘Eindeloos’. Zij hebben beelden en installaties gemaakt die een verbinding aangaan met ruimte, flora en fauna, kunst en cultuur, verleden en heden. Basisschoolleerlingen van groep 7/8 van De Vliete en het Stelleplankier op Noord-Beveland hebben een bijdrage geleverd door ‘paalkijkers’ te maken die uitkijken op water en land en komen zo in aanraking met kunst en kunstenaars. Onze manifestatie is t/m 5 september voor iedereen vrij toegankelijk. Wij vragen iedereen: respecteer de natuur en de beelden en installaties zodat deze zo goed mogelijk tot hun recht komen. Kijk op onze site www.dijkenvanwijven.nl

 

Cows Week op Wight

12:00 | Gallery Maritime

Expositie Ronny Moortgat. Hij was te gast bij de laatstgehouden Cows Week op Wight in Engeland. Niet als geïnteresseerde bezoeker, maar als bemanningslid op een van de wedstrijdschepen. “Drie keer heb ik nu deelgenomen aan de wedstrijd. Dat is een fascinerende ervaring. Ik hou van de geur van de zee, het is mijn muze. De zee werkt voor mij als een stimulans, het tij neemt de dingen mee die je wil vergeten en brengt bij opgaand tij weer nieuwe uitdagingen. Het is mijn passie om ’als een soort reporter’ de zee in al zijn vormen vast te leggen voor het genot van komende generaties. Ik nodig graag iedereen uit om mijn belevenis op canvas te komen bekijken”. Het werk van Ronny Moortgat is te bezichtigen t/m 31 juli in GalleryMaritime, dagelijks open van 12.00-17.00 uur, GalleryMaritime Voorstraat 45, 4486 AJ Colijnsplaat, 0622591452.www.gallerymaritime.nl

 

Bezichting Geerteskerk

13:30 | Geerteskerk

Iedere woensdag- en zaterdagmiddag is de Geerteskerk in Kloetinge open voor bezichtiging. Tussen 13.30 en 16.00 uur ontvangen onze gidsen u graag voor een rondleiding. Bovendien is er de tentoonstelling Het mooiste lied van de pioniersplek Hart & Ziel.

 

Europa is hier - zo zagen zij Zeeuws Meisje

13:30 | Historisch Museum De Bevelanden

‘Europa is hier! Zo zagen zij Zeeuws Meisje’ in het Historisch Museum de Bevelanden waarin schilderijen en tekeningen worden getoond van Europese schilders en kunstenaars uit de 19e en 20e eeuw. Verschillende Europese schilders kwamen speciaal naar hier om de Zeeuwse klederdracht te schilderen. In de schoonheid, de harmonie en de kleur van de klederdracht zagen zij een overblijfsel van de onbedorvenheid van de traditionele plattelandscultuur die nog niet geschonden was door de oprukkende modernisering. Het leverde schilderijen op met oude Zeeuwse gebruiken, maar ook werden de Zeeuwse meisjes geportretteerd gewoon omdat het een mooi kleurrijk plaatje was. De tentoonstelling is te zien tot en met 27 november 2021.

 

Moeder en dochter Oyevaar exposeren samen

13:30 | Galerie Goese Kade

Deze week tot 31 juli exposeren Yvonne (glasfusion) en Eva Oyevaar (designer, illustrator) in Galerie Goese Kade. De Galerie Goese Kade is van dinsdag t/m zaterdag van 13.30-16.30u en op afspraak geopend. Gratis entree en maximaal 4 bezoekers (met mondkapje) tegelijk. Adres: Grote Kade 2, Goes. Meer informatie op www.goesekade.nl.


 

Bezichtiging Wit kerkje

10:30 | Katse kerk

Stichting De Katse Kerk zet de deuren van haar sfeervol, wit kerkje open. Voor een bezichtiging, een moment van stilte, een kopje thee, koffie of iets fris. Bij goed weer kunt u vertoeven op het terras in de kerktuin. We zijn open op de donderdagen 22 + 29 juli en 5,12,19 + 26 augustus tussen 10.30 en 16.00 uur. We zien u graag komen! Inkomsten worden geheel gebruikt voor het onderhoud van het Kerkje en het Nieuw-Zeelandhuis.

 

Expositie Taetske en Ben Verkerke

13:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Expositie in ‘t Kerkje van Ellesdiek op 31 juli met werk van Taetske en Ben Verkerke. De expositie omvat kantkloswerk en foto’s. De openingstijden hiervan zijn van 13.30 - 16.00 uur.In de maand augustus is de expositie “Creatief?... Met”. Bart Calbo toont dan zijn creaties met verschillende technieken en materialen. Deze expositie is dan op woensdag, zaterdag en zondag van 13.30-16.00 uur.

 

Rondleidingen in de Mariakerk

13:30 | Mariakerk

Rondleidingen in de Mariakerk in Nisse. Bezoekers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de kerk kunnen er iedere zaterdag terecht van 13.30 tot 16.30 uur. De Mariakerk is in het jaar 1100 ontstaan uit een vuurtoren die schepen in nood attent moest maken op het nabij liggende land. Nisse lag toen immers aan de kust. Ook zijn de beelden in de Mariakerk als een van de weinige kerken in Nederland tijdens de beeldenstorm in 1566 gespaard gebleven. Tevens is in de kerk nu ook nog goed te zien hoe de grafstenen van de de graven van de rijke welgestelden tijdens de Franse revolutie bewust zijn beschadigd. De laatste rondleiding vindt dit jaar plaats op Monumentendag, zaterdag 11 september. Men is er dan welkom van 13.00 uur tot 17.00 uur.

 

31 juli en 3 augustus

Marktconcerten

13:30 | Grote of Maria Magdalenakerk

Op 31 juli en 3 augustus houdt de Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes weer twee marktconcerten op het Marcussen-orgel in de Grote of Maria Magdalenakerk. Beide concerten worden gegeven door Arno van Wijk, stadsorganist van Goes.Op zaterdag 31 juli klinkt er muziek van Feike Asma, Jan Pieterszoon Sweelinck, Johann Sebastian Bach en de bekende Toccata van Joseph Callaerts. Op dinsdag 3 augustus staat er muziek van Franse componisten op het programma zoals Henri Büsser, oud-Franse muziek van Jean-Adam Guilain en van Maurice Duruflé. De concerten beginnen om 13.30 uur, entree is gratis (met een collecte na afloop). Voor meer informatie over de orgelconcerten: www.muziekindegrotekerkgoes.nl

 

Zondag 1 augustus

Onderwegkerkdienst

9:30 | Katse kerk

Gedurende 6 weken in de zomer houden de gezamenlijke PKN gemeenten op Noord-Beveland korte vieringen voor toeristen, voorbijgangers en inwoners van Noord-Beveland.Het pittoreske Katse Kerkje is een inspirerende plek voor deze vieringen, die ongeveer een half uur zullen duren en afgesloten worden met een kopje koffie in het naastgelegen Nieuw-Zeelandhuis of in de tuin. Er zal rekening worden gehouden met de algemeen geldende voorzorgsmaatregelen t.a.v. COVID-19.De Katse Kerk, Kerkstraat 3, 4485 AL Kats.

 

Maandag 2 augustus

Inloopmorgen

10:00 | Geerteskerk

In Kloetinge start na ruim een jaar weer de maandelijkse inloopmorgen. Bewoners van Kloetinge en omgeving zijn weer van harte welkom op de eerste maandagmorgen van de maand. We houden afstand maar kunnen elkaar weer zien en spreken met een kopje koffie of thee. Tijdens de zomer in het koor van de Geerteskerk. Dus tot maandag 2 augustus 10 uur.