Afbeelding
Foto: Via Heemkundige Kring De Bevelanden

Franken & Van Weel

Een karakteristiek gebouw in Goes. We plaatsten al eens eerder deze foto, maar toen had het gebouw een andere functie. Oorspronkelijk was het een gebouw van dit bedrijf. Wat was dit voor een bedrijf? En is er nog iets wat aan dit bedrijf herinnert?

Reacties kunt u mailen naar Heemkundige Kring De Bevelanden, info@hkdebevelanden.nl of posten naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. Deze dagen komt dit artikel ook op de Facebook-pagina van de Heemkundige Kring. Ook daar kunt u uw reactie geven. Reacties staan over twee weken in deze rubriek. Onder de reageerders wordt een exemplaar van historisch tijdschrift De Spuije verloot. De winnaar van de vorige foto is Jan van der Weele.

Vorige foto
De vorige foto was Hotel Centraal aan de Grote Markt in Goes. Jan van der Weele schrijft dat dit hotel in 1908 de opvolger was van Koffiehuis en logement Bellevue, dat ruim een eeuw eerder zijn deuren opende op adres Grote Markt 40.
Bram le Clercq heeft zich verdiept in dit hotel. Ook hij noemt 1908, op de hoek van het Papegaaistraatje. Eigenaar was een heer Fukkens, die ook uitspanning De Tol bij Kloetinge uitbaatte. Hij wilde de concurrentie aangaan met de grote hotels De Korenbeurs en de Zoutkeet, die ook aan de Grote Markt stonden. Later werd de heer H.J. Molhoek eigenaar. Zijn zoon nam het hotel over en verkocht het pand in 1969 waarna de Raiffeisenbank zich daar kon vestigen. Later werd dit de Rabobank. Nu is het een winkel van een kledingketen.