Ann Le Conte–Burton.
Ann Le Conte–Burton. Foto: Coby Weijers

Ann Le Conte–Burton uit Goes is 100 jaar jong

GOES - De Goese Ann Le Conte-Burton vierde vorige week dinsdag haar honderdste verjaardag.

Met wat hulp woont ze nog steeds zelfstandig in een eengezinswoning en loopt ook nog als een kievit. De jarige is geboren op 14 september 1921 in Londen. Ze woonde in de volksbuurt Peckham.

"Ik had een lieve stiefmoeder en zus", vertelt ze.

"Gek genoeg waren de oorlogsjaren de beste tijd van mijn leven, want ik mocht voor mijn land werken. Toen ik twintig jaar oud was, ging ik voor mijn veiligheid weg uit Londen om te gaan wonen en werken op het platteland van Staffordshire. Daar ben ik vier jaar gebleven. Eerst heb ik in een fabriek gewerkt, later mocht ik in de keuken van de fabriek werken. Voor mij waren het fijne tijden. In de oorlog heb ik op het toneel gezongen voor de soldaten. Ik ging naar de troepen toe. De Amerikanen en andere soldaten waren bij ons in de buurt gestationeerd."

Daar ontmoette ze ook haar Nederlandse man.

"Hij werkte voor de marine en was ook gestationeerd bij Staffordshire. Na ons huwelijk is hij bij de Luchtmacht gaan werken, zodat hij meer thuis kon zijn. Vijf jaar na onze eerste ontmoeting zijn we getrouwd in Goes. Ik was toen 28 jaar oud.

Voor onze bruiloft moesten we een hoed dragen. Dat hoorde toen zo. We zijn 31 jaar getrouwd geweest. De meeste tijd hebben we in Goes gewoond. Door asbest in de hangaar van de luchtmacht werd mijn man ziek. Hij is 66 jaar oud geworden. Samen hebben we een dochter en drie kleinkinderen gekregen."[n]