Afbeelding

Een gevelsteen

Een gevelsteen uit Goes met het opschrift ‘Van Ongenuchten Vrij’. Wat wordt hiermee bedoeld?  Waar zat deze gevelsteen? En is er nog iets dat herinnert aan dit opschrift?

Reacties kunt u mailen naar Heemkundige Kring De Bevelanden, info@hkdebevelanden.nl of posten naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. Deze dagen verschijnt dit artikel ook op de Facebook-pagina van de Heemkundige Kring. Ook daar kunt u uw reactie geven.
Reacties staan over twee weken in deze rubriek. Onder de reageerders wordt een exemplaar van historisch tijdschrift De Spuije verloot. De winnaar van de vorige foto is Addy Zuidweg.

Vorige foto
De vorige foto was van het Fruitcorso in Goes. Addy Zuidweg schrijft: “In 1958 mocht ik voor het eerst meerijden op een wagen van mijn vaders werk. Ze reden toen door het stadscentrum van Goes en later door Goes-oost. Maar de wagens werden steeds groter en konden in de binnenstad de bochten van de straten niet meer nemen. Toen werd er naar Goes-zuid verplaatst. De gezelligheid verdween en het betekende het einde van het Fruitcorso.”
Op de Facebook-pagina Rondje Goes staan verschillende foto’s met reacties van bezoekers aan het Fruitcorso dat in de jaren vijftig en zestig in Goes heeft bestaan. Naast de praalwagens waar weken aan werd gebouwd, werden door het organisatiecomité een fruitfee met twee hofdames gekozen. Zij waren dan het stralende middelpunt en bezochten zorgcentra en ziekenhuizen waar fruit werd aangeboden.[n]