Afbeelding
Foto: Archieffoto

Ook Borsele heeft vanaf donderdag een repair café

Door: Britta Janssen Algemeen

HEINKENSZAND - De Borselse wethouder Marga van de Plasse en Liliane Schoone, voorzitter van de Seniorenraad Borsele, openen donderdag in Heinkenszand het eerste repair café van gemeente Borsele. 

Inwoners van Borsele kunnen in het repair café hun spulletjes laten maken door vrijwilligers. Alleen de materiaalkosten komen voor rekening van de klant. Ook zijn mensen welkom om een kopje koffie te komen drinken. “Daarmee is het repair café ook een sociale voorziening, naast de duurzame doelstelling die het café heeft”, vertelt wethouder Van de Plasse. Want spullen gaan langer mee als ze gemaakt worden. 

Het repair café is elke donderdag open tussen 10.00 en 12.00 uur. Het is te vinden in de Barbesteinkerk aan Clara’s pad 6 in Heinkenszand, op de locatie waar ook het Leger des Heils zit met een kledingbank en inloop koffieruimte. “Zij gaan dan ook nauw samenwerken.” Het initiatief van het repair café komt van Seniorenraad Borsele en is opgezet vanuit een gedachte om duurzamer met apparaten en spullen om te gaan. ‘Er zijn mensen die zelf in staat zijn om iets te repareren, maar ook een grote groep mensen die dat niet kan’, aldus de seniorenraad.