Buurthuis De Pit in Goes-Zuid.
Buurthuis De Pit in Goes-Zuid. Foto: Bennie Krajenbrink

‘Samen Goes Zuid’ voor verbinding in de wijk

Door: Janny Mathijssen Algemeen

GOES - In Goes-Zuid zijn verschillende maatschappelijke organisaties actief voor inwoners om onder meer eenzaamheid tegen te gaan. Dinsdag (5 oktober) openen zij van 13.30 tot 16.00 hun deuren om inwoners kennis te laten maken en te laten ontdekken wat zij aanbieden in de wijk.

Belangstellenden kunnen een bezoekje brengen aan Buurthuis de Pit, SMWO, Wijkbedrijf Incluzio, Stadstuin Goes en Rafaël Goes. Er wordt koffie en thee aangeboden tegenover de ingang van winkelcentrum de Beukenhof om ontmoeting te stimuleren. 

Buurthuis ‘de Pit’ is al 35 jaar een begrip in de wijk. Zo’n 110 enthousiaste vrijwilligers maken activiteiten mogelijk voor kinderen, tieners en ouderen. Incluzio ondersteunt mensen vanuit de bijstand, wanneer ze dit nodig hebben. Dit kan door activering, vrijwilligerswerk en met name begeleiding naar betaald werk. ‘Samen groen doen’ is de slogan van de Stadstuin in Goes (op het terrein van het Scalda College aan het Stationspark 25). Bij de Stadstuin is een ieder welkom die actief en vooral buiten bezig willen zijn, en het leuk vinden om met anderen samen te werken. Rafaël Goes is een eigentijdse en dynamische kerk. Zij werd opgericht in 1989 maar opende in het najaar van 2018 gebouw ‘De Basis’ (aan de Bessestraat 8). Dit is de plek waar mensen zich bezig houden met ‘geloof en een hoop liefde’ in Goes-Zuid.

Kijk voor meer informatie op www.samengoeszuid.nl.