Even rust op de buitendijk bij Kattendijke.
Even rust op de buitendijk bij Kattendijke. Foto: Gisela Nijsse

Méér nordic walkers welkom bij AV'56

GOES - Bij de Goese atletiekvereniging AV ’56 is weer ruimte voor nieuwe leden bij de nordic walking groepen.


De vereniging telt maar liefst drie afzonderlijke groepen voor deze bewegingssport. Echter, door lichamelijke gebreken en ouderdom heeft een aantal leden de afgelopen maanden het lidmaatschap moeten opzeggen. Daardoor is er plaats vrijgekomen voor nieuwe geïnteresseerden.

Ieder die bij AV’56 wil gaan nordic walken kan zélf zijn tijd uitkiezen. Er zijn groepen op maandagavond (19.00 uur), woensdagmorgen (09.30 uur) en donderdagmorgen (09.30 uur). Op maandag en woensdag duurt de wandeling 1,5 uur, op donderdag 1 uur. Er worden altijd mooie routes gekozen. Na afloop wordt doorgaans nog gezamenlijk koffiegedronken.  


Uitvloeisel van langlaufen

Nordic walking is een uitvloeisel van het langlaufen. Het ontstond ooit in Finland, in de jaren tachtig van de vorige eeuw, als zomertraining voor langlaufers. Voor het oog is het een mix van sportief wandelen en langlaufen. Vandaar de vaak gehoorde spottende opmerking: “Heeft u uw ski’s verloren?” Wie deze opmerking liever niet hoort, kan beter niet aan nordic walking beginnen….

Jong of oud, goede conditie of niet: nordic walking is geschikt voor iedereen. De wandelaars gebruiken ‘poles’. Dat zijn wandelstokken die helpen om een hogere snelheid te bereiken, zonder dat dat een grote inspanning vergt. De stokken zorgen ervoor, dat de spieren in billen, buik, rug, schouders en armen intensief worden gebruikt. Bij nordic walking blijft onderweg genoeg tijd (en adem) over voor een gezellig praatje met de medewandelaars. Aanmelden of informatie vragen kan bij Mineke Geelhoed, leremini@zeelandnet.nl, gsm 06 4991 4167.[n]