Afbeelding
Foto: Shutterstock

Goes doet mee aan Plan Boom

Door: Sandra Broosus Algemeen

GOES - Ook inwoners van Goes kunnen nog steeds een gratis boom bestellen via www.zmf.nl. Gemeente Goes doet mee aan Plan Boom en schenkt aan de organisatoren bovendien 150 extra bomen om uit te delen. De doelstelling is om voor elke inwoner een boom te planten in Zeeland.

De bomen kunnen vooraf online besteld worden en daarna tijdens de afhaaldag op 11 december worden opgehaald. Alle informatie over de bomen en de spelregels zijn te vinden op www.zmf.nl.

Bespaarhuis

Er is keuze uit 10 verschillende soorten inheemse bomen en struiken die het allemaal goed doen in Zeeland. Bewoners uit omgeving Goes verzorgen samen met de gemeente de uitdeelactie op 11 december van 11.00 tot 16.00 uur bij het Bespaarhuis, Lijnbaan 14, in Goes. Er zitten soorten bij voor een kleine en voor een grote tuin. De boompjes zijn 20 tot 125 centimeter groot, zodat je ze makkelijk mee te nemen zijn.

Waarom een boom-uitdeel-actie?

Met het project Plan Boom planten we landelijk inheemse bomen en struiken aan. Daarmee leggen we CO2 vast en wordt onze leefomgeving groener, frisser, gezonder én helpen we de biodiversiteit herstellen. Inheemse soorten zijn beter bestand tegen ziektes en trekken meer vogels, bijen, vlinders en andere insecten aan dan exotische planten. Ook voor het bestrijden van hittestress, het bergen van water en voor het tegengaan van verdroging zijn bomen heel nuttig. Meer groen zorgt ervoor dat de bodem beter regenwater kan opnemen. Kortom, met meer bomen brengen we leven in de Goese tuinen.

Plan Boom

Plan boom is een landelijk project actie dat zich richt op meer dan alleen particuliere tuinen. De komende vier jaar planten we met Plan Boom 10 miljoen bomen in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in het buitengebied in heel Nederland. Voor Zeeland en zetten een aantal organisaties zich in: ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Velt Zeeuwse Eilanden en voor Goes ook de Gemeente Goes.