Afbeelding
Foto: Jolijn Reinhoudt

Boekpresentatie is eerbetoon aan Engel Reinhoudt

Algemeen

ELLEWOUTSDIJK - Zondagmiddag 7 november om 14.30 uur wordt in ’t Kerkje van Ellesdiek in Ellewoutsdijk een nieuwe verhalenbundel van de vorig jaar overleden Engel Reinhoudt gepresenteerd. 

De boekpresentatie wordt opgeluisterd door diverse muzikanten en vertellers. Eind 2019 ontving Engel de Goese Diep Fondsprijs vanwege zijn grote inzet voor het levend houden van de Zeeuwse streektaal. Een deel van de prijs wilde Engel besteden aan de uitgave van een nieuw boek: “Di liggen nog zo vee verhalen op de planke; di zou ‘k eihenlijk nog wat mee motte doe”. Jammer genoeg heeft hij het samenstellen van een nieuwe bundel niet af kunnen maken. Uitgever Anthoni Fierloos van Het Paard van Troje in Goes is samen met familie Reinhoudt verder gegaan waar Engel moest stoppen. Het resultaat is een prachtige verzameling verhalen in dialect van Zuid-Beveland. Wanneer dan Jan Willem Hament de illustraties verzorgt, kun je spreken van een bijzondere uitgave. 

De boekpresentatie is inmiddels uitverkocht. Als u alsnog wilt reserveren dan komt u op een wachtlijst. Info over reserveren: 0113-61268.