Stichting Vrienden Kamermuziek Zeeland

GOES - Het Chimaera Trio, opgericht in 2012, profileert zich als ambassadeur van de interessante en ongebruikelijke combinatie van een blazer (klarinet), een strijker (cello) en een toetseninstrument (piano). De samensmelting van de klanken van deze drie totaal verschillende instrumenten zorgt voor een bijzonder kleurenpalet, waarmee het trio zich weet te onderscheiden.


Het trio bestaat uit: de uit Goes afkomstige Annemiek de Bruin (klarinet); Irene Kok (cello) en Laurens de Man (Piano). Al snel na de oprichting was het Chimaera Trio te horen tijdens o.a. het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en won het prijzen bij het Tristan Keuris Kamermuziekconcours en het Storioni Concours. De leden zijn inmiddels bekende persoonlijkheden op de Nederlandse Podia. In 2019 was het trio onderdeel van het talenttraject “AVROTROS Klassiek presenteert!”, hetgeen resulteerde in een cd-opname en meerdere media-optredens. Eerdere opnamen werden meermaals uitgezonden op Radio 4 en NTR Podium. Binnenkort komt hun tweede CD uit.

Het programma dat wordt gespeeld richt zich op de vrouw als muze (inspirator) van de componist in het bijzonder in de combinaties: Robert Schumann - Clara Schumann - Johannes Brahms en de combinatie Gustav Mahler - Alma Mahler - Alexander von Zemlinsky.[n]