Uitreiking door wethouder Van de Plasse aan Patrick Moison van Zwembad Stelleplas.
Uitreiking door wethouder Van de Plasse aan Patrick Moison van Zwembad Stelleplas. Foto: JOGG TeamFit

Gezondere keuzes op Zwembad Stelleplas

Sport en vereniging

HEINKENSZAND - Buitenzwembad Stelleplas in Heinkenszand biedt bezoekers nu ook de gezondere keuze door samengewerkt te hebben met JOGG Teamfit. De gezondere keuzes en een verantwoorde leefstijl is hot op het moment.

“Dat is niet voor niets.” Meld Ruud Mesu, van JOGG TeamFit. “De afgelopen 30 jaar zijn er ontwikkelingen geweest op het gebied van gezondheid waar we met zijn allen iets aan willen en moeten doen. Veel partijen en mensen willen wel, maar vragen zich af hoe. Wij kunnen daarbij helpen en regisseren dat verschillende partijen hun rol pakken.”

Zo ook Buitenzwembad Stellepas. Stelleplas biedt een kinderbad, wedstrijdbad en recreatiebad. Een geweldige locatie voor een dagje uit, ontspanning of sportactiviteit. Daarbij is er ook Horeca-aanbod met voeding en drank. “Om een breed publiek aan te spreken, vinden wij een gezond en verantwoord aanbod heel belangrijk. Waarbij de strekking is dat het huidige aanbod blijft, maar men nu ook een keuze heeft om een gezonde keuze te maken.” Aldus coördinator Patrick Moison. De begeleiding van JOGG TeamFit heeft ons daarbij goed geholpen. Nu voldoet ons aanbod aan de richtlijnen van het voedingscentrum en kunnen wij met het label ‘Gezonde sportlocatie’ uitstralen dat wij klaar zijn voor de toekomst. Ik vind het zelf ook gewoon belangrijk om mijn rol op deze manier op te pakken. Een ander doet dat weer op school of op de voetbalclub. Als we dat met zijn allen doen, kunnen we stappen maken. Ik ben trots op deze onderscheiding. Het buitenbad-seizoen is inmiddels afgelopen, maar dit moet toch mensen aanspreken om in het voorjaar ook eens te komen zwemmen en of te recreëren.” Het is een Rookvrij terrein en heeft gezonde keuzes qua voeding en dranken. Stelleplas heeft 4 november de uitreiking Gezonde Sportlocatie op drie thema’s ontvangen uit handen van wethouder M. van de Plasse.

JOGG TeamFit kan ook uw locatie begeleiden op een rookvrij terrein, een verantwoord alcoholbeleid en een gezonder voedingsaanbod. De ambitie van Sportfondsen Borsele is om alle drie de vestigingen gezonde locaties maken. “Nu de rest nog” zegt JOGG regisseur Marianne de Kok. “Want samen maken we gezond gewoon.” Borsele is JOGG gemeente en dus sluit het gezonder maken van de Sportomgevingen in de gemeente aan bij de visie van JOGG Borsele.