De Zeeuwse cabaretière Yentl Schieman is ambassadeur.
De Zeeuwse cabaretière Yentl Schieman is ambassadeur. Foto: Ivo van der Bent

Audities voor talentenshow ‘Pitch & Go’ in Goes

Algemeen

GOES - Op donderdagavond 25 november en vrijdagavond 26 november vinden de eerste audities plaats van het nieuwe Goese talentenprogramma ‘Pitch & Go’.

Talentvolle jongeren tussen de 13 en 23 jaar die wonen of studeren in Goes of wiens ouders uit Goes komen, kunnen meedoen. Projectleider Josje de Regt: “Beginnende en gevorderde creatievelingen kunnen deelnemen aan de pitches. De categorieën zijn: dj, expo, film & animatie, dans, theater & performance, fashion, muziek, taal of een originele mengvorm daarvan. De jury laat zich graag verrassen.”
Op 25 en 26 november kunnen jonge talenten meedoen aan de pitchrondes. De pitch mag maximaal vijf minuten duren. In de auditie moeten de talenten de jury overtuigen, om kans te maken op een coachtraject en maximaal 350 euro om hun idee te verwezenlijken. “Pitch & Go wil jong talent stimuleren en een podium geven. Maar belangrijk is ook om hen de zakelijke kant te laten ervaren van het artiestenleven. Naast heel goed zijn in je vak, moet je ook weten hoe je een concert of tentoonstelling organiseert en hoe je je publiek bereikt. De coach stimuleert je in je talent en helpt je om bijvoorbeeld in contact te komen met de juiste mensen in het werkveld.” De uit Kruiningen afkomstige Yentl Schieman (actrice, zangeres en cabaretière), Debbie en Roald Jansen (Set Vexy foto- en videoproductiehuis), David Laport (couturier) en Emma Heesters (zangeres en performer) zijn ambassadeurs van Pitch & Go. Yentl Schieman, bekend van het theaterduo ‘Yentl en de Boer’ is enthousiast over het initiatief. “Als dit er was geweest toen ik op de middelbare school zat in Goes, had ik zeker meegedaan!”

Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.pitchandgo.nu.