Afbeelding
Foto: Jeroen van Opstal

‘s-Heerenhoek viert heropening De Jeugdhoeve

Door: Britta Janssen Algemeen

Dorpshuis De Jeugdhoeve in ‘s-Heerenhoek is na een renovatieperiode van bijna een jaar helemaal opgeknapt en dat is zaterdag gevierd.

‘Mede dankzij de inzending van zo’n zestig foto’s door inwoners van ‘s-Heerenhoek die in De Jeugdhoeve prijken, heeft het dorpshuis een unieke uitstraling’, vindt de gemeente Borsele. 

Bij de renovatie waren onder meer de dorpsraad en gebruikers van het dorpshuis betrokken. Inwoners konden onder het genot van een hapje, drankje en muziek van de Blaaskapel de vernieuwde Jeugdhoeve bewonderen. Het is in 1938 gebouwd als jeugdhuis en eigendom van de parochie van ‘s-Heerenhoek. De Jeugdhoeve is gebouwd voor 27.000 gulden, ongeveer 12.300 euro. Het gebouw werd ook gebruikt als kleedlokaal voor voetbalvereniging Patrijzen. ‘De meest ingrijpende vernieuwing in haar geschiedenis werd afgerond op 17 november 1990. Met name de inrichting van de keuken en afwerking van de muren zijn toen flink onderhanden genomen.’ In 2002 was er nog een flinke aanpassing voor de uitbreiding naar drie professionele biljarts voor de ouderensociëteit.