Afbeelding
Foto: Iek de Smit

De Smulkamer in Goes zoekt chauffeurs

Algemeen

GOES - ‘Chauffeur zijn bij de Smulkamer in Goes is het mooiste vrijwilligerswerk’. Aan het woord is Jan Noort, die uit ervaring spreekt. Hij is vanaf de start, zo’n 5 jaar geleden, actief bij het vervoer van de cliënten die werken in de Smulkamer. Die biedt mensen met een functiebeperking een werkplek in de maatschappij.

“Het is heel dankbaar werk en het blijft bijzonder om te merken dat je er echt toe doet. Je bouwt ook een band op met de cliënten die je regelmatig in je bus vervoert,” aldus Jan. “De ene rit begint om ongeveer 8.30 uur en om 10.00 uur ben je klaar. De andere rit is van 17.00 uur tot 18.00 uur.” De Smulkamer is open van maandag tot en met zaterdag. Jan Noort doet dit leuke werk niet alleen, maar het groepje vrijwilligers wordt wel steeds kleiner. Daarom zijn nieuwe chauffeurs welkom.

“Je kunt zelf aangeven hoe vaak je beschikbaar bent. Dagelijks of wekelijks en of je liever ‘s ochtends of ‘s middags rijdt. En kun je een keer niet, dan vangen de anderen dat op, want de chauffeurs staan voor elkaar en voor de cliënten klaar.” Nieuwe vrijwilligers krijgen rijinstructie en kunnen ook een ‘proefrit’ meemaken met een van de chauffeurs.
De reiskosten van vrijwilligers worden vergoed. Verdere informatie is beschikbaar via Ingrid Mangert, tel. 0113-211014 of mail naar medewerkerssmulkamer@gors.nl.