Hart&Ziel en GroenLinks/PvdA vragen u om hulp

GOES - Zoals u misschien weet verblijven er momenteel in de Zeelandhallen zo’n 300 statushouders in afwachting van een permanente woonplek. Vanwege corona mogen er echter fysiek geen activiteiten gepland worden om verbinding te leggen met de bewoners. En in de donkere dagen voor Kerst zoeken we allemaal de verbinding, met familie, met vrienden, met buren.


Zeker als je duizenden kilometers van je familie verwijderd bent, gevlucht voor oorlog en vervolging. Daarom vragen we u om hulp! Hulp om de bewoners te laten voelen dat zij met ons verbonden zijn als inwoners van Zeeland, én om bewoners te helpen in contact te blijven met hun achtergebleven familie. Volgens het COA is er o.a. behoefte aan oordopjes voor telefoons, zodat mensen niet teveel hinder ervaren van omgevingsgeluiden. Daarom willen we u vragen om eens in de kast te kijken voor het volgend
- Ongebruikte telefoonoordopjes (ivm hygiëne écht ongebruikt en het liefst in verpakking)
- Een mooie kaart (of zelfgemaakte tekening) met een warme welkomstboodschap zodat er een mooie kaartenmuur gemaakt kan worden die deze mensen de warmte en verbondenheid laat voelen die we als gemeente Goes graag uitdragen.
U kunt dit tot 17 december inleveren bij onderstaande inzamelpunten:
Geerteskerk, Geertesplein 24, Kloetinge (beperkte openingstijden);
Boekhandel de Koperen Tuin, Keizersdijk 16, Goes;
Boerderijwinkel Puur, Plasweg 2, Kattendijke;
Fam. De Jong, Jan Greshofflaan 1, (Oostmolenpark) Kloetinge.[n]